Notices
Computer Chips & Tuners  

HELP! diablo chip wont work

 
  #1  
Old 08-04-2004, 08:00 PM
PRSplaya
PRSplaya is offline
Freshman User
Thread Starter
Join Date: May 2004
Posts: 42
PRSplaya is starting off with a positive reputation.
HELP! diablo chip wont work

I recieved my chip today, but my truck wont start with it. I did everything step by step. After trying it and no luck, I thought the plates(?) might not be clean enough. So, I got some 1500 grit sandpaper and lightly rubbed while looking close with a flashlight untill it looked shiny like the pamphlet said. No luck! My theft light isn't blinking either. what in the world could be wrong . the chips # is XRR0DIA-4BANK #790. My truck is a 98 Mazda B4000 4x4

BTW, the protective cover was not in with the package.
 

Last edited by PRSplaya; 08-04-2004 at 08:07 PM.
  #2  
Old 08-04-2004, 08:52 PM
PRSplaya
PRSplaya is offline
Freshman User
Thread Starter
Join Date: May 2004
Posts: 42
PRSplaya is starting off with a positive reputation.
I think I might have found the problem on http://www.pdqperformance.com/home.htmlI found a pic about doing the jumper trick and found this

that's what mine looks like, so I guess I need to send it to them or ya'll to solder it up? Someone please let me know, I'm already fustrated enough as it is.
 
  #3  
Old 08-08-2004, 09:14 PM
FTE Ken's Avatar
FTE Ken
FTE Ken is offline
Post Fiend
Join Date: Jan 1997
Location: Enjoying the real world.
Posts: 23,166
FTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputation
If you get a flashing theft light, its the jumper. Did you get the chip through www.Motorhaven.com ?
 
  #4  
Old 08-09-2004, 07:50 AM
PRSplaya
PRSplaya is offline
Freshman User
Thread Starter
Join Date: May 2004
Posts: 42
PRSplaya is starting off with a positive reputation.
yes, i got the chip through motorhaven.com. But, I wasn't getting the flashing theft light.
 
  #5  
Old 08-09-2004, 11:32 PM
FTE Ken's Avatar
FTE Ken
FTE Ken is offline
Post Fiend
Join Date: Jan 1997
Location: Enjoying the real world.
Posts: 23,166
FTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputation
What about a flashing check engine light? Have you called the shop for support?
 
  #6  
Old 08-10-2004, 07:53 AM
PRSplaya
PRSplaya is offline
Freshman User
Thread Starter
Join Date: May 2004
Posts: 42
PRSplaya is starting off with a positive reputation.
Exclamation

Nothing was flashing at all. Everything was working normal besides my truck not starting. I have called, but regretfully to return the chip for a refund, unless someone can pinpoint the problem and how to resolve it by 2:30p.m. today, because that's when it will be shipped.
 
  #7  
Old 08-14-2004, 12:52 PM
FTE Ken's Avatar
FTE Ken
FTE Ken is offline
Post Fiend
Join Date: Jan 1997
Location: Enjoying the real world.
Posts: 23,166
FTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputationFTE Ken has a superb reputation
Call to get an RMA (customer support should be handled directly with MotorHaven). Unfortunately, we have no control over missing jumpers...
 
  #8  
Old 08-16-2004, 07:29 AM
PRSplaya
PRSplaya is offline
Freshman User
Thread Starter
Join Date: May 2004
Posts: 42
PRSplaya is starting off with a positive reputation.
Oh well, it happens. Thanks for all your help.
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
stroken
1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel
19
09-26-2008 08:29 PM
Mike SVOR
6.4L Power Stroke Diesel
4
09-05-2008 02:40 PM
bigtimebubba
1999 to 2016 Super Duty
4
04-24-2008 11:38 PM
Ranch190
1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel
10
09-16-2005 03:49 PM
baxter
Computer Chips & Tuners
2
10-16-2002 09:48 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: HELP! diablo chip wont work


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.