Notices
1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel  
Sponsored by:
Sponsored by:

p0237 code???

 
  #1  
Old 11-17-2008, 09:27 PM
xccxsinnerx's Avatar
xccxsinnerx
xccxsinnerx is offline
Junior User
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Posts: 90
xccxsinnerx is starting off with a positive reputation.
p0237 code???

ok so i hooked up my accel master mind today and it seems like it all works but my truck gave up a check engine light with the 0237 code(turbocharger boost sensor A circuit low) so i unpluged the map sensor harness and pluged the original harness in and cleared it....any ideas of what is going on??? i did have to hardwire the map sensor harness to the monitor main harness because i have an accel mastermind and it came with out a map sensor harness so i got one from bullydog because they are suppose to be the same thing (appently just pinned different)
 
  #2  
Old 11-17-2008, 09:53 PM
megawatt00's Avatar
megawatt00
megawatt00 is offline
Post Fiend
Join Date: Jan 2008
Location: Rochdale MA
Posts: 13,145
megawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputation
Did the SES light come on right away? Or did it come on during WOT?
 
  #3  
Old 11-17-2008, 10:01 PM
xccxsinnerx's Avatar
xccxsinnerx
xccxsinnerx is offline
Junior User
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Posts: 90
xccxsinnerx is starting off with a positive reputation.
the light came on as soon as i turned the key i didnt even drive it just let it idle and a couple revs wanted to figure out what was going on before i drove it with the light on...........seemed like the idle was fine
 
  #4  
Old 11-17-2008, 10:04 PM
megawatt00's Avatar
megawatt00
megawatt00 is offline
Post Fiend
Join Date: Jan 2008
Location: Rochdale MA
Posts: 13,145
megawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputationmegawatt00 has a superb reputation
There is a code that is thrown when the map see's too much boost. I can't rememer what one it was though. Could it be possible that the wiring to the Accell unit is incorect where you had to use the Bullydog pigtail?
 
  #5  
Old 11-17-2008, 11:08 PM
xccxsinnerx's Avatar
xccxsinnerx
xccxsinnerx is offline
Junior User
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Posts: 90
xccxsinnerx is starting off with a positive reputation.
its possible but they are color coded and i pretty sure i hooked up the right wires not many on the map sensor harness(4) i do have other wires on the main monitor harness buy i believe they are for the 6.0l ford to connect into the obdll port for more info options..........maybe one of my connections are loose were i combined the 2 harnesses the were pretty cheesie connectors also the code did say turbocharger boost sensor A circuit low????
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
superstroked6.0
6.0L Power Stroke Diesel
10
10-23-2016 06:18 PM
rickdavis81
1994.5 - 1997 7.3L Power Stroke Diesel
4
05-12-2016 04:34 PM
Mrplow91
1994.5 - 1997 7.3L Power Stroke Diesel
34
01-21-2016 06:22 PM
tracyclifton
6.0L Power Stroke Diesel
11
06-13-2015 04:42 PM
skeeter4x4
1994.5 - 1997 7.3L Power Stroke Diesel
6
11-05-2006 07:45 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: p0237 code???


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.