A4LD transmission problem - Ford Truck Enthusiasts Forums



Aerostar Ford Aerostar

A4LD transmission problem

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-05-2004, 11:32 AM
bell47g2 bell47g2 is offline
Freshman User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2004
Location: South LA
Posts: 31
bell47g2 is starting off with a positive reputation.
Unhappy A4LD transmission problem

My transmission just decided to quit working altogether.
As I was accelerating, the transmission acted like someone just put it into neutral. Nothing works forward or reverse.
I think I lost pump pressure suddenly. there was no other mechanical noise associated with it. No excessive metal is in the pan, just the usual black fine iron residue on the magnet.
Tranny has about 185000 miles on it.
Any help as to what I might look at will be appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-05-2004, 11:36 AM
Bob Ayers Bob Ayers is offline
Postmaster
 
Join Date: Jan 2003
Location: Durham, NC
Posts: 4,417
Bob Ayers has a good reputation on FTE.Bob Ayers has a good reputation on FTE.Bob Ayers has a good reputation on FTE.
First, welcome to FTE!!!

It could be the torque converter also........
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2004, 10:06 PM
bell47g2 bell47g2 is offline
Freshman User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2004
Location: South LA
Posts: 31
bell47g2 is starting off with a positive reputation.
Turns out it is the torque converter splines that drive the gears ( the inner shaft splines) have stripped out.
I will probably rebuild the rest of it any way since it is out. Any recommendations on brand of torque converter and rebuild kits?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2004, 02:40 AM
JTHill24 JTHill24 is offline
Posting Guru
 
Join Date: Aug 2002
Location: Orland USA
Posts: 1,041
JTHill24 is starting off with a positive reputation.
bell47g2:

Bulkparts.com
Best parts and cheapest prices.

Have used them for parts for my two 4ALD rebuilds. Both transmissions still running great.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission suddenly stop working jshmccal 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 12 10-04-2015 09:16 PM
transmission problems tjromero Pre-Power Stroke Diesel (7.3L IDI & 6.9L) 3 04-23-2015 11:15 PM
transmission rebuild question King Windsor III 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 4 04-21-2015 03:55 PM
400 to 351W motor swap adamssho 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 8 08-28-2013 06:38 PM
New Transmission Creep_E_Er 1967 - 1972 F-100 & Larger F-Series Trucks 7 12-15-2011 09:25 AM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums >

Tags
4ald, a4ld, durham, ford, nc, problem, problems, pump, quit, rebuild, reverse, suddenly, transmission, transmisson, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:48 PM.