Notices
1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel  
Sponsored by:
Sponsored by:

broken hubs?

 
  #1  
Old 11-29-2008, 12:41 PM
xccxsinnerx's Avatar
xccxsinnerx
xccxsinnerx is offline
Junior User
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Posts: 90
xccxsinnerx is starting off with a positive reputation.
broken hubs?

so i towed my friends jeep out to the beach yesterday and everything went fine later that night i started hearing a chirp/squeek when im in 4 wheel drive with my hubs locked in but as soon as i unlock them it goes away what could be my problem here?? do i need new hubs? is it a fairly easy cheap fix?
 
  #2  
Old 11-29-2008, 01:58 PM
jdecker88's Avatar
jdecker88
jdecker88 is offline
Post Fiend
Join Date: Apr 2007
Location: Powder Springs, East TN
Posts: 7,241
jdecker88 is a splendid one to beholdjdecker88 is a splendid one to beholdjdecker88 is a splendid one to beholdjdecker88 is a splendid one to beholdjdecker88 is a splendid one to beholdjdecker88 is a splendid one to beholdjdecker88 is a splendid one to beholdjdecker88 is a splendid one to behold
My hubs did the same thing, they were aftermarket replacements and they went bad. I ended up going with a set of Warn Premium replacements for 200 bucks. The factory hubs are over 300 each.
 
  #3  
Old 11-29-2008, 06:05 PM
xccxsinnerx's Avatar
xccxsinnerx
xccxsinnerx is offline
Junior User
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Posts: 90
xccxsinnerx is starting off with a positive reputation.
ok so 4x4 hubs locked major chirp/squeek....4x4 hubs unlocked little chirp squeek.....2 wheel drive no squeek.......i dont know if it u joint,transfercase,hub???? i just wanna make sure before i go buying expensive parts
 
  #4  
Old 11-29-2008, 06:29 PM
landcruzr's Avatar
landcruzr
landcruzr is offline
Senior User
Join Date: Nov 2008
Posts: 187
landcruzr is starting off with a positive reputation.
did you recently have the ball joints replaced- On my 2000 f250, I had the ball joints replaced with aftermarkets- and they have grease fittings that would sometimes chirp/squeek/rub when the hub was locked, and even more so when the 4WD was locked in- the contact between the grease fitting and joint was so minimul that it eventually went away, but there is a very slight mark that the grease fitting made when it rubbed
 
  #5  
Old 11-29-2008, 06:37 PM
xccxsinnerx's Avatar
xccxsinnerx
xccxsinnerx is offline
Junior User
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Posts: 90
xccxsinnerx is starting off with a positive reputation.
no i havent had the ball joints replaced since ive owned (6months) and ive never had this problem before it came out of no where
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.