06 F150 speed sensor issue - Ford Truck Enthusiasts Forums

Notices
2004 - 2008 F150 2004, 2005, 2006, 2007 and 2008 Ford F150's with 5.4 V8, 4.6 V8 engine

06 F150 speed sensor issue

Reply

 
 
 
  #1  
Old 12-09-2016, 08:53 PM
Anthony-Walter
Anthony-Walter is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
Anthony-Walter is starting off with a positive reputation.
06 F150 speed sensor issue

hi all, i have a 06 F150 5.4l. my programmer decided it would be cool to delete my ECU. so i towed it to my local dealership and had it reprogrammed to factory specs. so at the dealership they found that the engine is throwing the P0500 code. which is saying there is an issue with the speed sensor. so first think i did was check the voltage to the sensor. at the plug im getting 11.68 volts, so i replaced the sensor and the new sensor is reading at 6.42 Ohms. before all this I should state that my gauge cluster would act up at times. such as randomly sweep the gauges while driving, everything drop to zero, etc. any help would be greatly appreciated. i tried everything i could find in the threads already
 
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Thedonutninja
1999 to 2016 Super Duty
3
10-06-2017 08:17 AM
SailBoatBuilder
1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks
5
09-26-2017 09:43 PM
Devilmanak
1999 to 2016 Super Duty
11
02-07-2017 12:00 AM
Anthony Bauwens
1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks
2
11-08-2016 08:39 AM
Shane Carruth
1961 - 1966 F-100 & Larger F-Series Trucks
7
05-29-2016 04:17 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 06 F150 speed sensor issue


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.