For those with hydra - Ford Truck Enthusiasts Forums



1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel  
Sponsored by:
Sponsored by:

For those with hydra

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-22-2013, 08:25 PM
jeffreyt's Avatar
jeffreyt jeffreyt is offline
Postmaster
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Longview, TX
Posts: 2,555
jeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to behold
For those with hydra

My new hydra came in today and was waiting for me when I got home. Figured I'd get it programmed and installed, but there are no instructions and I can't seem to be able to get hydra flash to recognize when I plug up the chip.

I emailed Php and I'm sure they will get back to me in the morning, but I just wanted to ask and see if I was doing something stupid. Am I supposed to wait for an activation code?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-22-2013, 08:49 PM
ScaldedDog's Avatar
ScaldedDog ScaldedDog is offline
Elder User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Littleton, CO
Posts: 968
ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.
Are you using custom tunes, or just what comes from PHP? If not custom, you shouldn't need an activation code. If you do need a code, be aware they are one time use. If you program the chip the first time on your desktop, then want to use a laptop later with the chip in the vehicle, you'll need another code.

Mark
Reply With Quote
  #3  
Old 08-22-2013, 08:51 PM
jeffreyt's Avatar
jeffreyt jeffreyt is offline
Postmaster
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Longview, TX
Posts: 2,555
jeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to behold
No, stock tunes. Nothing custom. I guess since you say I don't really need an activation code for stock calibrations, then my issue is the chip isn't being recognized by my computer. Maybe I'll try a different cable.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2013, 08:54 PM
jeffreyt's Avatar
jeffreyt jeffreyt is offline
Postmaster
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Longview, TX
Posts: 2,555
jeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to behold
I haven't installed it in the truck yet, wouldn't think that would effect it though.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-22-2013, 09:15 PM
ScaldedDog's Avatar
ScaldedDog ScaldedDog is offline
Elder User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Littleton, CO
Posts: 968
ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.
Quote:
Originally Posted by jeffreyt View Post
I haven't installed it in the truck yet, wouldn't think that would effect it though.
No, I programmed mine sitting on the desk the first time.

Mark
Reply With Quote
  #6  
Old 08-22-2013, 09:16 PM
jeffreyt's Avatar
jeffreyt jeffreyt is offline
Postmaster
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Longview, TX
Posts: 2,555
jeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to behold
I'll carry it to work in the AM and try it on my desktop. Maybe it's just my laptop not recognizing it.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-22-2013, 09:28 PM
celltech's Avatar
celltech celltech is offline
Senior User
 
Join Date: Apr 2013
Location: NW Minnesota
Posts: 124
celltech is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by jeffreyt View Post
My new hydra came in today and was waiting for me when I got home. Figured I'd get it programmed and installed, but there are no instructions and I can't seem to be able to get hydra flash to recognize when I plug up the chip.

I emailed Php and I'm sure they will get back to me in the morning, but I just wanted to ask and see if I was doing something stupid. Am I supposed to wait for an activation code?
Sorry to burst your bubble but you are setting yourself for disappointment if you think PHP will get back to you right away or at all.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-22-2013, 09:29 PM
jeffreyt's Avatar
jeffreyt jeffreyt is offline
Postmaster
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Longview, TX
Posts: 2,555
jeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to behold
I've never had any issues. I've actually talked to Corey via email several times in the past few days.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-22-2013, 09:32 PM
celltech's Avatar
celltech celltech is offline
Senior User
 
Join Date: Apr 2013
Location: NW Minnesota
Posts: 124
celltech is starting off with a positive reputation.
What's the email address? Myself and others are having A very hard time reaching them.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-22-2013, 09:55 PM
JT250's Avatar
JT250 JT250 is offline
Posting Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: OKC, OK
Posts: 1,961
JT250 has a good reputation on FTE.JT250 has a good reputation on FTE.JT250 has a good reputation on FTE.
I think I programmed mine in the vehicle. I got mine from Matt and he emailed me the tunes for me to load myself.
Reply With Quote
  #11  
Old 08-22-2013, 10:00 PM
jeffreyt's Avatar
jeffreyt jeffreyt is offline
Postmaster
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Longview, TX
Posts: 2,555
jeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to behold
I'm hoping the issue is with my cheap gateway which I was told was worth its weight in cow spit. It simply won't recognize that there's anything plugged in, except it would charge the phone.
Reply With Quote
  #12  
Old 08-22-2013, 10:12 PM
ScaldedDog's Avatar
ScaldedDog ScaldedDog is offline
Elder User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Littleton, CO
Posts: 968
ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.
Jeff, IIRC, there are drivers on the USB key that have to be loaded for the chip to be seen. Did you install those? You can download them from PHP's site, as well.

Mark
Reply With Quote
  #13  
Old 08-22-2013, 10:14 PM
jeffreyt's Avatar
jeffreyt jeffreyt is offline
Postmaster
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Longview, TX
Posts: 2,555
jeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to behold
Nope. I looked for something like that but not very long. I'll poke around again. It really feels like a driver issue to me.

Also, there wasn't a USB thumb drive in the box, it was a disc. I'm assuming it had all the same info on it though.
Reply With Quote
  #14  
Old 08-22-2013, 10:16 PM
ScaldedDog's Avatar
ScaldedDog ScaldedDog is offline
Elder User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Littleton, CO
Posts: 968
ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.ScaldedDog has a great reputation on FTE.
Yeah, get 'em from the PHP Support|Downloads|USB site. I bet that does the trick. Sorry I didn't think of it earlier.

Mark
Reply With Quote
  #15  
Old 08-22-2013, 10:51 PM
jeffreyt's Avatar
jeffreyt jeffreyt is offline
Postmaster
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Longview, TX
Posts: 2,555
jeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to beholdjeffreyt is a splendid one to behold
Well, tried downloading the USB drive that I found on the website.

With no change... Guess I'll try again tomorrow. Really was Hopi g to use the whisper mode at the drive thru in the morning lol.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Single shot injectors/PHP default tunes questions Sous 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 5 01-10-2017 10:37 PM
KT chip switcher Diesel_Brad 1994.5 - 1997 7.3L Power Stroke Diesel 6 06-14-2016 04:44 AM
No wait to start light and weird code on php hydra Dr. Johnson 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 5 11-29-2015 12:06 PM
Hydra Installed Mazookie 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 27 08-16-2014 09:55 AM
Hydra How-To... in Pictures Tugly 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 32 02-11-2014 09:42 AM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums >

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:16 AM.