Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007 - 2014 Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2007 - 2014 Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 and 2014 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-02-2009, 01:04 PM
rod.d rod.d is offline
New User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 8
rod.d is starting off with a positive reputation.
Information system chime

We took our 08 Expy EL in for service last week to have the memory seats fixed, and since then the chimes that go with the information system warnings don't work anymore. For example, when you have a door partially open it will say "drivers door ajar" and it will play a chime, at least it used to. The key-in-ignition chime still works, but I believe that is a different circuit. Also, when we press the buttons to change the display on the information system, the beep doesn't work anymore. We are traveling and we took it to a local dealer and they basically said it wasn't supposed to do that, since they couldn't find it in the owners manual or service manuals. I guess we imagined it for 3 months before...

Any ideas on how to fix this? I don't know if there is a fuse for that, I guess I should check that. I have gone through the menus on the information system and there isn't a setting to turn it off/on. Thanks

Rod
Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2009, 03:22 PM
bamp's Avatar
bamp bamp is offline
Freshman User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Arkansas
Posts: 37
bamp is starting off with a positive reputation.
I'd check the fuses first.
__________________
09 Expedition Eddie Bauer W/Remote Start
08 GMC Crew Cab SLE W/Remote Start
Reply With Quote
  #3  
Old 07-02-2009, 04:29 PM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,008
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
My 08 doesn't beep when you change the display. I will check and see if the door ajar makes it beep later tonight.
__________________
1978 F250 Lariat 4x2
2008 Expedition Eddie Bauer 4x2


Reply With Quote
  #4  
Old 07-02-2009, 04:35 PM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,008
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Ok, checked. When you start the car you get seatbelt chime if not buckled. If a door is open when you start the car, no beep. If a door opens after the car is started you get a beep. No beep while changing display, etc. I think you are fine.
__________________
1978 F250 Lariat 4x2
2008 Expedition Eddie Bauer 4x2


Reply With Quote
  #5  
Old 07-02-2009, 04:55 PM
rod.d rod.d is offline
New User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 8
rod.d is starting off with a positive reputation.
That is part of the problem though, that when a door is ajar, with the warning message in the message center, there is no beep. Also when the lift gate it open and the truck is put into gear, it doesn't beep. The low fuel warning shows up, but no beep with it. I guess the problem is that we get the warning messages, but not the beeps that go with them.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-02-2009, 05:04 PM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,008
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Hmm. Are you opening the doors after the car is started?
__________________
1978 F250 Lariat 4x2
2008 Expedition Eddie Bauer 4x2


Reply With Quote
  #7  
Old 07-03-2009, 07:18 PM
clearnetedm clearnetedm is offline
Junior User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Alberta
Posts: 66
clearnetedm is starting off with a positive reputation.
Ya I think something has changed on your truck. A good test would be to open a door while in motion or in gear. There should certainly be an audible as well visual indication.

On our 08 if we are sitting in park and the passenger door opens there is just an visual light but if you place into gear then the audible tone comes. We don't get any tone when scrolling through the option menus thought.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-06-2009, 01:17 PM
bamp's Avatar
bamp bamp is offline
Freshman User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Arkansas
Posts: 37
bamp is starting off with a positive reputation.
^^^^ Yup, mine too!
__________________
09 Expedition Eddie Bauer W/Remote Start
08 GMC Crew Cab SLE W/Remote Start
Reply With Quote
Old 07-06-2009, 01:17 PM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dome light and door chime bell not working. rpmracing18 Electrical Systems/Wiring 4 10-15-2013 06:14 PM
98 Ranger seat belt light/chime not working, airbag code 27? 1998Ranger25L153CID Ranger & B-Series 12 08-23-2013 12:28 AM
Newbie to Forum and truck--Odd Electrical Issues sjclark11 6.0L Power Stroke Diesel 9 06-13-2013 05:53 PM
Warning chimes do not work(all of them) spike552 Super Duty & Heavy Duty 4 02-15-2013 12:20 AM
warning chime not properly working imabaka 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 2 07-24-2011 01:51 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007 - 2014 Expedition & Navigator

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup