HELP!!! 08 E150 with a 4.6 no compression 2&4 - Ford Truck Enthusiasts Forums



HELP!!! 08 E150 with a 4.6 no compression 2&4

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-13-2014, 12:09 AM
Bercojr Bercojr is offline
New User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Bercojr is starting off with a positive reputation.
HELP!!! 08 E150 with a 4.6 no compression 2&4

Ok, so I've got a 2008 E150, and I've got no compression on cylinders 2&4, so i pulled both of the heads, did a valve job along with replacing all the valve springs. Put it all back together and still no compression. So I pulled the motor and tore it down, the ring were bad, so i put all new rings in it, put it back together still no compression on 2&4, I thought the lifters might be locking up, so i replaced those as well, STILL NO COMPRESSION ON 2&4 , i don't know what to do now. If i pull the lifters out, so the valves are closed, and shoot air in the cylinders there are no leaks, and it holds compression, but as soon as i put the lifters back in it has no compression again, but like i said these are brand new lifters. I have run out of ideas and really need some help, also i replaced the EGR valve thinking maybe exhaust was some how getting into the head causing, and i replaced the PCV valve, but nothing works. It makes no sense to me what could be going on. Please help!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-18-2014, 12:21 AM
MJE426 MJE426 is offline
Junior User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Carrollton, Oh
Posts: 70
MJE426 is starting off with a positive reputation.
Have you tried swapping the cam followers from a good cylinder to the bad cylinder? Also check the cam lobes for the bad cylinders, they could be bad.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2014, 02:42 PM
Bercojr Bercojr is offline
New User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Bercojr is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by MJE426 View Post
Have you tried swapping the cam followers from a good cylinder to the bad cylinder? Also check the cam lobes for the bad cylinders, they could be bad.
I haven't tried that yet, I will then I will let you know
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!! Fresh rebuild 390 compression problems thesuperbad234 FE & FT Big Block V8 (332, 352, 360, 390, 406, 410, 427, 428) 18 08-26-2016 05:13 PM
93 F150 4.9L engine trouble Milpool 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 8 01-31-2016 10:13 PM
heads bieng redone. please help. Zac2zac2 1967 - 1972 F-100 & Larger F-Series Trucks 26 12-02-2014 10:39 PM
Bleeding Hydraulic Lifters/ Adjusting Valves MRStace84 Ford Inline Six, 200, 250, 4.9L / 300 6 11-14-2012 08:29 PM
valve noise Ranchero460 Big Block V8 - 385 Series (6.1/370, 7.0/429, 7.5/460) 7 02-22-2009 05:21 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums >

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:01 AM.