Problem expedition 07 - Ford Truck Enthusiasts Forums



2007 - 2014 Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 and 2014 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Problem expedition 07

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-03-2007, 03:51 PM
VenExpedition VenExpedition is offline
New User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Caracas, Venezuela
Posts: 4
VenExpedition is starting off with a positive reputation.
Problem expedition 07

Please, I need help.

I have a eddie bauer 2.007, I would like to do a question.

Where is the "Lateral Accelerometer"?

I say the problem:

My suv was disarmed to be armored, and after they armed it again, the light of the stability control is illuminated when taking any curve, and remains illuminated, and when I verified the problem with the scanner, we could see the code "c1282 lateral accelerometer signal fault".

I think that can be some wiring disconnected in the lateral accelerometer.

Sorry, my english is very bad

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 01-03-2007, 07:59 PM
FTE Herman's Avatar
FTE Herman FTE Herman is offline
Moderator
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 5,801
FTE Herman has a superb reputationFTE Herman has a superb reputationFTE Herman has a superb reputationFTE Herman has a superb reputationFTE Herman has a superb reputationFTE Herman has a superb reputationFTE Herman has a superb reputationFTE Herman has a superb reputationFTE Herman has a superb reputationFTE Herman has a superb reputationFTE Herman has a superb reputation
Hi Ven, I'm not entirely sure but the accelerometer is part of the Advanced Stability Control (ASC) system for your truck. I don't know where it is located but more than likely it was disconnected during disassembly and not reconnected.

(I think you meant 'taken apart' when you said 'disarmed', but 'disarmed' could also refer to a device like the airbags, which you shoul disarm before working on them or their wiring. Is that what you meant?)
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2007, 03:07 PM
VenExpedition VenExpedition is offline
New User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Caracas, Venezuela
Posts: 4
VenExpedition is starting off with a positive reputation.
yes, "taken apart", sorry.

I would like know where is the "lateral accelerometer", to check the connector.
please help me.

thank you.

Last edited by VenExpedition; 01-04-2007 at 03:20 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-30-2007, 05:29 PM
VenExpedition VenExpedition is offline
New User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Caracas, Venezuela
Posts: 4
VenExpedition is starting off with a positive reputation.
The problem was that there was to recalibrate the lateral accelerometer, because the Expy now has more weight, we already corrected the problem.
Reply With Quote
 
 
Reply


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums >

Tags
03, accelerometer, expedition, lateral, location

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:05 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: