Notices
1997-2006 Expedition & Navigator 1997 - 2002 and 2003 - 2006 Ford Expedition and Lincoln Navigator Discussion

2000 expedition front end problems

 
  #1  
Old 03-05-2015, 06:07 AM
qck46cobra
qck46cobra is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Mar 2015
Posts: 4
qck46cobra is starting off with a positive reputation.
2000 expedition front end problems

Hello. I have a 2000 expedition and yesterday morning drove fine. Sat at work and on way home had a bad vibration coming from front passenger side. Has new brakes and rotors. Can't figure out what it is. It is awd xlt. Thanks
 
  #2  
Old 03-05-2015, 09:46 AM
alloro
alloro is offline
Moderator
Join Date: Apr 2008
Location: 0,0,1
Posts: 15,877
alloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud of
Check around the edge of the rim for a clean spot. You might've lost a balancing weight.
 
  #3  
Old 03-05-2015, 09:50 AM
qck46cobra
qck46cobra is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Mar 2015
Posts: 4
qck46cobra is starting off with a positive reputation.
I'll check when I get home from work. It's in garage on jackstands. Only thing I noticed last night was sway bar end link bushings are shot.
 
  #4  
Old 03-05-2015, 09:53 AM
alloro
alloro is offline
Moderator
Join Date: Apr 2008
Location: 0,0,1
Posts: 15,877
alloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud of
Did the vibration occur at slow, fast, or all speeds?
 
  #5  
Old 03-05-2015, 09:55 AM
qck46cobra
qck46cobra is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Mar 2015
Posts: 4
qck46cobra is starting off with a positive reputation.
All speeds. It was fine yesterday morning. Sat in parking lot at work all day. Start it up let it warm up a Lil bit. Started driving heard a pop. It was OK for a Lil bit and wasn't real bad vibration then all of sudden couldn't do more than 20mph
 
  #6  
Old 03-05-2015, 10:11 AM
alloro
alloro is offline
Moderator
Join Date: Apr 2008
Location: 0,0,1
Posts: 15,877
alloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud of
In that case forget about having thrown a wheel weight. I would say something happened to either the tire, the CV joint, or the hub over there.
 
  #7  
Old 03-05-2015, 10:15 AM
qck46cobra
qck46cobra is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Mar 2015
Posts: 4
qck46cobra is starting off with a positive reputation.
Yeah I'll get more info when I look into it more tonight
 
  #8  
Old 03-05-2015, 10:55 AM
alloro
alloro is offline
Moderator
Join Date: Apr 2008
Location: 0,0,1
Posts: 15,877
alloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud of
Originally Posted by qck46cobra View Post
Yeah I'll get more info when I look into it more tonight
I hope that's a heated garage. I for one sure dread knowing that after I've worked all day, that I'd then have to go out in the cold and lay on a creeper.
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
koden
1997-2006 Expedition & Navigator
1
09-15-2016 09:54 AM
minichop
New Member Introductions
3
05-21-2015 09:26 AM
khurst
New Member Introductions
1
03-09-2015 11:58 AM
rhalladay34
1997-2006 Expedition & Navigator
3
09-26-2011 08:12 PM
kimber1911
1997-2006 Expedition & Navigator
2
02-09-2006 03:27 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2000 expedition front end problems


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.