Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Misc. > Cooling, Heating, Ventilation & A/C
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-18-2004, 05:05 PM
apropos apropos is offline
Senior User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 247
apropos is starting off with a positive reputation.
Lost radiator cap

F250, 7.5 L engine

I was towing on a highway at around 60mph when I suddenly saw lots of steam come from under the hood. I pulled over and upon investigation, found out that I lost the radiator cap.

I refilled it with water, plugged it with garbage bag and made it to the destination, where a day later I replaced the radiator cap.

But why would something like this happen? I don't know how old the cap was.

Also my last repair was the temperature sending unit which screws into the engine block behind the T-stat (which I also replaced).
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2004, 11:27 AM
Steina Steina is offline
CO River Rat
 
Join Date: Feb 2004
Location: Lake Havasu City AZ
Posts: 3,165
Steina is gaining momentum as a positive member of FTE.Steina is gaining momentum as a positive member of FTE.
Strange! Is the flange on the filler neck bent? If so, the cap can't seat properly.

Steve
__________________
Black 2004 Explorer XLT Sport 4.6L as my "boat hauler" for Lake Havasu/Lake Mohave runs

Smokestone 2010 Fusion SE 3.0L for Wifey

"I used to be wishy-washy, but now I'm not sure"
Reply With Quote
  #3  
Old 11-22-2004, 05:55 PM
apropos apropos is offline
Senior User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 247
apropos is starting off with a positive reputation.
I replaced it and all seems to work properly. Maybe I loosened it a bit during temp. sending unit replacement (to relieve pressure) and forgot about it
Reply With Quote
Old 11-22-2004, 05:55 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Misc. > Cooling, Heating, Ventilation & A/C

Tags
cap, lost, radiator

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup