Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Diesel > 6.0L Power Stroke Diesel
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


6.0L Power Stroke Diesel 2003 - 2007 F250, F350 pickup and F350+ Cab Chassis, 2003 - 2005 Excursion and 2003 - 2009 van SPONSORED BY:

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-06-2012, 03:32 PM
jagerbomber jagerbomber is offline
Junior User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 84
jagerbomber is starting off with a positive reputation.
6.0 egr delete.No boost.

so me and my buddy pulled the truck apart. We put the egr delete, new down pipe, blocker plate, whole shebang in. Put it back together, I got no boost, a loud hissing sound, codes: p0403 p0405 p1000 . Did i not tighten the vband clamp tight enough? or is there something else im missing? I put that gasket between the new pipe and the passanger side manifold was that the correct spot?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2012, 05:23 PM
satwood's Avatar
satwood satwood is offline
Senior User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Webster, MA
Posts: 145
satwood is starting off with a positive reputation.
You may have more luck posting this question in the 6.0 folder but it sounds to me like you could have a major leak at the pipe connecting to the turbo from the exhaust, hence it can't build up boost. That's a common issue when putting these back together. It's a special kind of clamp and easy to put on wrong if you can't see closely in there...

Good luck
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2012, 06:53 PM
powerstroke72's Avatar
powerstroke72 powerstroke72 is offline
Super Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: SW Virginia
Posts: 23,365
powerstroke72 has a superb reputationpowerstroke72 has a superb reputationpowerstroke72 has a superb reputationpowerstroke72 has a superb reputationpowerstroke72 has a superb reputationpowerstroke72 has a superb reputationpowerstroke72 has a superb reputationpowerstroke72 has a superb reputationpowerstroke72 has a superb reputationpowerstroke72 has a superb reputationpowerstroke72 has a superb reputation
Moved to the 6.0L Power Stroke Diesel forum.
__________________
John
2013 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon 10th Anniversary Edition, Black / Black Leather
2013 Ford Taurus SHO, Tuxedo Black / Black Leather
2011 F-350 4x4 Lariat Ultimate, Oxford White / Pale Adobe 6.7L PSD 3.55 ELD / Gone but not forgotten.
Moderators, Guidelines, and How They are Enforced / FTE Forum Guidelines

RIP Steve (Bricks) Price........Godspeed my good friend. RIP Paul / Hdslider.....you are truly missed.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-06-2012, 07:34 PM
BLADE35's Avatar
BLADE35 BLADE35 is offline
Post Fiend
 
Join Date: Apr 2010
Location: Saratoga Springs,UT
Posts: 16,161
BLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant future
Quote:
Originally Posted by jagerbomber View Post
so me and my buddy pulled the truck apart. We put the egr delete, new down pipe, blocker plate, whole shebang in. Put it back together, I got no boost, a loud hissing sound, codes: p0403 p0405 p1000 . Did i not tighten the vband clamp tight enough? or is there something else im missing? I put that gasket between the new pipe and the passanger side manifold was that the correct spot?


Start it up feel around the Ypipe connection for leaks when its cold

So if I have this right you got the egr deleate kit that totaly removes the egr cooler right?????????????????

If so^^^^^^ probably going to be leaking at ypipe to turbo connection Dont use the clamp to suck it together they tend to break it must be totaly ligned up the inner Lip on the ypipe side

I usually set the turbo in and then get that ypipe to turbo joint good before I Bolt it to the pedistall and install down pipe. I have to push mine alittle to get it PERFICT lined up and then use an Air ratchet to tighten the Marmon clamp up

BTW Put some Antiseize on the Marmon clamp Flanges little slip-n-slide here goes along ways dont forget to antiseize them bolts too
__________________
Benny oem hpop 1/8/14,update ipr screen
2003 6.0, 4X4 srw, short box, born on 3/28/03 Moog ball joints,DC POWER 190A ALT Duralast Goldtop batterys 10/7/2012,RECON LED SMOKE MIRROR LENS,4 inch turbo back magnaflo exhaust,no kitty, 6 in. lift, BFG 315/75r16, python remote start alarm,pioneer system2 12''subs 1600watt amps ,scangaugeII,coolant filter, blue fuel pres spring, Fresh oil cooler 6/1/11 Final Charge Cat EC-1 rated Silicate Free ELC coolant, Sinister Full egr deleate, ROTELLA T-6 5w-40syn,updatedHPO screen,updated oil filter stand pipe, TC SX8000
Reply With Quote
  #5  
Old 04-06-2012, 07:39 PM
7.3 Rocket's Avatar
7.3 Rocket 7.3 Rocket is offline
Non-smoker
 
Join Date: Dec 2008
Location: Wallingford, CT
Posts: 7,534
7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future
Another vote for a mis-aligned collector. VERY easy to do. I did it on the last EGR delete I did.

Loosen the up-pipe bolts at the manifolds if you can and put that collector in where it belongs. You'll feel it when it goes in where it belongs. Put your clamp on, tighten it, then re-tighten your up-pipe bolts.
__________________
-Pete, PAA member #84
Reply With Quote
  #6  
Old 04-06-2012, 08:30 PM
jagerbomber jagerbomber is offline
Junior User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 84
jagerbomber is starting off with a positive reputation.
alright then i appreciate the answers guys. ill let you know how it goes tomorrow. Loosen the up pipe or the pedastal? or even both?
Reply With Quote
  #7  
Old 04-06-2012, 08:34 PM
7.3 Rocket's Avatar
7.3 Rocket 7.3 Rocket is offline
Non-smoker
 
Join Date: Dec 2008
Location: Wallingford, CT
Posts: 7,534
7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future
Quote:
Originally Posted by jagerbomber View Post
alright then i appreciate the answers guys. ill let you know how it goes tomorrow. Loosen the up pipe or the pedastal? or even both?
When I do them I loosen the bolts that hold the turbo to the pedestal as well as the bolts that hold the up pipes to the manifolds. Hope it solves your problem.
__________________
-Pete, PAA member #84
Reply With Quote
  #8  
Old 04-06-2012, 08:41 PM
jagerbomber jagerbomber is offline
Junior User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 84
jagerbomber is starting off with a positive reputation.
both up pipes? or just the passanger
Reply With Quote
  #9  
Old 04-06-2012, 08:48 PM
7.3 Rocket's Avatar
7.3 Rocket 7.3 Rocket is offline
Non-smoker
 
Join Date: Dec 2008
Location: Wallingford, CT
Posts: 7,534
7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future7.3 Rocket has a brilliant future
Quote:
Originally Posted by jagerbomber View Post
both up pipes? or just the passanger
The more you loosen the more wiggle room you end up with. I typically loosen both sides and it makes it super easy to manipulate.
__________________
-Pete, PAA member #84
Reply With Quote
  #10  
Old 04-10-2012, 04:32 AM
jagerbomber jagerbomber is offline
Junior User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 84
jagerbomber is starting off with a positive reputation.
Ok so i got boost but it wont build past 10, is that another leak, or is it true i need the ege valve back in there? Mine was caked in carbon and soot, like 2 inch thick, we also kinda snapped it taking it out lol.
Reply With Quote
  #11  
Old 04-10-2012, 07:27 PM
jagerbomber jagerbomber is offline
Junior User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 84
jagerbomber is starting off with a positive reputation.
Im towing my friends pontoon boat this weekend, anyone have any help? really trying to get this fixed. I checked the MAP plug in, its all sealed, would it be a boot? or the cac pipe itself? any ideas??
Reply With Quote
  #12  
Old 04-10-2012, 07:48 PM
Curt's05's Avatar
Curt's05 Curt's05 is offline
Wiser by FTE
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,861
Curt's05 is a splendid one to beholdCurt's05 is a splendid one to beholdCurt's05 is a splendid one to beholdCurt's05 is a splendid one to beholdCurt's05 is a splendid one to beholdCurt's05 is a splendid one to beholdCurt's05 is a splendid one to beholdCurt's05 is a splendid one to behold
ebp exhaust back pressure sender/line might need cleaning?
__________________
05 eb 6.0 psd, edge insight, coolant filter, 4" ss exhaust, egr delete, studs, sct & matt's custom tunes, atlas 40 ficm tune, road master as, v code front springs, rs9000's, 2.2 k inverter, frozen rotors/hawk pads, alpine amp/ 2 10" sub, 27 watt! led back-ups, led interior lights, rear view camera mirror, power-max turbo, harley headlights, hood liner,jimmi jammers, eds ficm atlas 40, F650 lower dash, blue spring, true-trac, 175 amp alt, high idle mod, 18" king ranch rims, 2008 oem super duty PPPower mirrors...
Reply With Quote
  #13  
Old 04-10-2012, 07:59 PM
jagerbomber jagerbomber is offline
Junior User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 84
jagerbomber is starting off with a positive reputation.
would that be the 3/8 rubber black hose?
Reply With Quote
  #14  
Old 04-10-2012, 08:25 PM
BLADE35's Avatar
BLADE35 BLADE35 is offline
Post Fiend
 
Join Date: Apr 2010
Location: Saratoga Springs,UT
Posts: 16,161
BLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant futureBLADE35 has a brilliant future
So did you rule out any exhaust leaks

I start it up when cold and feel around all those exhaust connections FAST while it idels to feel for leaks

Another trick would be hang a string on the stick and hang it around back therre watch for it to blow around

A small exhaust leak and it wont pull a Greasy string out a cats A$$

If it dont leak some gauges would be needed to trouble shoot the rest maybe a DVM would help Old sschool style

have a ScanGaugeII or anything of the Like??????????
__________________
Benny oem hpop 1/8/14,update ipr screen
2003 6.0, 4X4 srw, short box, born on 3/28/03 Moog ball joints,DC POWER 190A ALT Duralast Goldtop batterys 10/7/2012,RECON LED SMOKE MIRROR LENS,4 inch turbo back magnaflo exhaust,no kitty, 6 in. lift, BFG 315/75r16, python remote start alarm,pioneer system2 12''subs 1600watt amps ,scangaugeII,coolant filter, blue fuel pres spring, Fresh oil cooler 6/1/11 Final Charge Cat EC-1 rated Silicate Free ELC coolant, Sinister Full egr deleate, ROTELLA T-6 5w-40syn,updatedHPO screen,updated oil filter stand pipe, TC SX8000
Reply With Quote
  #15  
Old 04-10-2012, 10:47 PM
jagerbomber jagerbomber is offline
Junior User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 84
jagerbomber is starting off with a positive reputation.
I checked all around the up pipes, y pipe, the clamp, I cant feel any air. can I shut off the radiator fan somehow so I can check the boots and cac pipe? im about to physically fight this truck. its on my last nerve. I really dont want to pay a ford mechanic $200 to tell me i had a loose connection.

No scan gauge, just a super chip, getting same codes.

Wheres the ebp located?
Reply With Quote
Old 04-10-2012, 10:47 PM
 
 
 
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Diesel > 6.0L Power Stroke Diesel

Tags
2006, 60, delete, egr, f250, ford, forums, fte, good, home, idea, low, make, p0403, pressure, remove, turbo

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
13 f350 egr/dpf NYS emissions antwan181 Super Duty & Heavy Duty 16 05-04-2014 06:46 PM
No low end power. How can I check VGT actuator? BryanStein 6.0L Power Stroke Diesel 17 09-17-2013 08:49 PM
egr delete/p0401 ballbandit 6.0L Power Stroke Diesel 7 05-22-2013 07:52 AM
No boost, engine stumbles-cuts out Todd77F250 6.0L Power Stroke Diesel 18 03-05-2013 11:08 PM
Egr delete- HELP-No start Jpereira4065 6.0L Power Stroke Diesel 7 01-28-2013 10:06 PM



All times are GMT -5. The time now is 07:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup