Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Regional Chapters > New England Region > Maine Chapter
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Maine Chapter Join Chapter , Leader:

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-10-2011, 06:50 AM
ubs04350 ubs04350 is offline
New User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
ubs04350 is starting off with a positive reputation.
tranny issues????

It is a 98 Club Wagon xlt bought it last year with 368000 mi on it aso the price was really fair which worked for me since it was winter and work was slow.

Now it has 389000 on it and the tranny has gone crazy it is a v10 and the tranny on the way home. First it was shifting funny then not at all and then I stopped to pick up my daughter and i played the with shifter got it into reverse and reverse is all there was in every shifting position then after playing with it some more got it to go forward. But not well so with daughter on board we limped toward home and about 1/2 way there i had nothing so while i was contemplating whether to call a tow truck or have a friend tow it back to the house. We were sitting with it in park it slammed hard and I had forward gears again. Drove it home on the way it tryed to down shift slammed again and we made it home. Only now there is no reverse. What I have done sofar is change the shift lever sensor and the filter and about 5 quarts of fluid still no reverse and the shifter is messed up besides not having reverse. It wants to go forward in neutral and there seems to be nothing in park or reverse. This is what it was doing before I did anything as far as the changing of parts and filter. Is there any one out there that has some idea of what the issue is with the tranny and can I fix it myself?

I really like this truck it has served my well and would like to fix it.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-11-2011, 05:21 AM
Darksidesm Darksidesm is offline
Posting Guru
 
Join Date: Jul 2007
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,431
Darksidesm is gaining momentum as a positive member of FTE.Darksidesm is gaining momentum as a positive member of FTE.
Good morning and welcome to the forums!!!

I'm sorry I can't help you with your question but you should be able to find some help at this link 1968 - Present Full Size Vans - Ford Truck Enthusiasts Forums. This forum is for 1968 - Present Full Size Vans.

Also be sure and join the Maine chapter and stop by the Monthly B/S thread and say "Hi"...
__________________
Justin Smith
1984 F-150 Ex. Cab 5.8L V8


Reply With Quote
Old 03-11-2011, 05:21 AM
 
 
 
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Regional Chapters > New England Region > Maine Chapter

Tags
1997, club, econoline, ford, park, shifter, wagon, xlt

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup