Ford Truck Enthusiasts Forums - Search Results

Notices
 
Search: Posts Made By: little dutch
Showing results 1 to 15 of 80
Search took 0.36 seconds.
03-20-2019, 09:05 AM
Replies: 2
Views: 249
Posted By little dutch

I agree with steve’s assessment. Check to see if...

I agree with steve’s assessment. Check to see if the metal shield behind the brakes has been bent out of shape. When they get pushed in it can make a terrible rubbing sound.
03-19-2019, 02:30 PM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

I think I'm finally getting to the end of this...

I think I'm finally getting to the end of this issue. The the intake manifold is definitely leaking.

First, the battery was bad. The cold cranking amps were toast. When I replaced the...
02-22-2019, 04:10 PM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

Update. Still don't know what the issue is. ...

Update. Still don't know what the issue is.

Spark is good (I replaced plugs and wires already)
I have not done the gaskets yet.
We've tested the MAF sensor, and then replaced it (temporarily)...
02-19-2019, 09:19 PM
Replies: 2
Views: 354
Posted By little dutch

There’s not a lot of other options for towing. ...

There’s not a lot of other options for towing. Neutral is all you have to let it roll forward without power.

Good luck, I hope it goes smoothly.
02-18-2019, 11:23 AM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

The code was "176 (M) Oxygen sensor not switching...

The code was "176 (M) Oxygen sensor not switching - system is or was lean Left or Front HO2S - Fuel control"

I considered fuel pressure, but dismissed it because I thought I would see a problem...
02-15-2019, 11:21 PM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

It was bad again this morning. Gaskets are on...

It was bad again this morning. Gaskets are on their way. Fingers crossed.
02-14-2019, 08:36 PM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

New IAC and Coolant Temperature sensors went in...

New IAC and Coolant Temperature sensors went in the truck this afternoon. It likely won’t be cold enough until Sunday to test the cold weather start issue.

The only other possibility I can come...
02-14-2019, 11:01 AM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

I checked the values on the IAC with a voltmeter...

I checked the values on the IAC with a voltmeter this morning. I had a resistance reading of 9 0hms across the terminals IAC terminals, and 5.8 volts with the engine on and harness plugged in. I had...
02-14-2019, 10:20 AM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

Air temp was around 50F this morning, and the...

Air temp was around 50F this morning, and the Coolant Temp Sensor gave me a reading of 57k ohms. It appears to be working.

I can still take the sensor out and put it in the freezer to get it...
02-13-2019, 05:46 PM
Replies: 2
Views: 343
Posted By little dutch

I am pretty sure it does. Check for a panel...

I am pretty sure it does. Check for a panel under the glovebox with 4 or 5 screws. Pull that panel and look up in there. If it's got one, that's where it should be.
02-13-2019, 03:33 PM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

Rod, I found the 2 wire temp sensor over lunch....

Rod,
I found the 2 wire temp sensor over lunch. I was not able to check the volt readings, but did a resistance test. The car had been started and run for a minute, so the coolant may have been...
02-12-2019, 07:32 PM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

I was able to pull a code from memory, key in...

I was able to pull a code from memory, key in engine off. It didn’t point to anything specific, but it’s running lean when it’s cold. Temperature sensors seem like a good place to start still.
...
02-12-2019, 02:14 PM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

It's been cold here since I purchased the...

It's been cold here since I purchased the vehicle. Rarely getting above 30F. When the problem didn't manifest yesterday, It was lunchtime and the ambient temps were close to 40F. I don't know if...
02-12-2019, 10:41 AM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

Well, no one is that lucky, including myself. ...

Well, no one is that lucky, including myself.

It was running like crap again this morning for about 5 minutes. It started with a low idle again. I left the house and was on the road trying to get...
02-11-2019, 03:08 PM
Replies: 17
Views: 778
Posted By little dutch

Thank you for the reply shorod. I have an update...

Thank you for the reply shorod. I have an update on this.
The seller had bolted on a replacement IAC, A used one he had pulled from the parts yard, and last night I was wondering if he had reset the...
Showing results 1 to 15 of 80
 


 
Forum Jump

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.