Ford Truck Enthusiasts Forums - View Profile: fordboy_52

Notices
fordboy_52 is a splendid one to beholdfordboy_52 is a splendid one to beholdfordboy_52 is a splendid one to beholdfordboy_52 is a splendid one to beholdfordboy_52 is a splendid one to beholdfordboy_52 is a splendid one to beholdfordboy_52 is a splendid one to beholdfordboy_52 is a splendid one to behold

fordboy_52 fordboy_52 is offline

Post Fiend

About Me

  • About fordboy_52
    Biography
    i hate chevy's
    Location
    Abilene Kansas
    2 Letter State/Province (use "--" for outside USA/
    ks
    Country of Residence
    US
    Make
    Ford
    Model
    F-150
    Year
    2000
    Current Mileage
    75,000 - 99,999
    Miles per year
    0 - 999
  • Signature
    Matt - Kansas State University ALUMNI!
    2000 f-150 5.4 triton 4x4

Statistics

Total Posts
Albums
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 03-09-2019 02:38 PM
  • Join Date: 05-10-2004
  • Referrals: 0

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 10 of 37
  1. 04-13-2018 07:21 PM - permalink
    Matt,
    Looking at your great article on the 5r55e separator plate and valve body gasket. Do you still have the pictures as they no longer come up. I need to fix my dads 1999 Ford Ranger. Any help would be appreciated if you still have them.
    Lyle Pfeifer
  2. 11-10-2013 06:13 AM - permalink
    Hi Fordboy. I have a question about the 5R55E seperator plate fix. I have a 2001 ford ranger with the 5R55E, 4.0 sohc. In the post for the fix it describes removing a screen and a spring. Is this part of the updated version of the valve body? I ask because some tutorials on this procedure do not mention removing the screen and spring. Thanks Robert
  3. 04-29-2013 06:52 PM - permalink
    Help Someone Please ? Hi : Im Bennie , 54 Years Old I Live In Ocilla Ga !!! Ive Got Some Questions For Anyone Knowing Please !!! I have A 2006 Ford Ranger 2.3 lt 4 cyl . I Purchased It Used 2 Years Ago , It Started Useing Oil A Good While back , Ive Been Keeping The Oil Changed Regularly , But I Can Drive It 100 Miles And Its Done Used 1 To Sometimes 2 Quarts Of Oil , I Put 10W30 In It , I Noticed Its Blowing White Smoke When I First Crank It , With Some Black Soot Sputted Out , Can Anyone Tell me What The Problem Is , Its Got About 124,000 Miles On It !!!!! Ive Used Some Lucus Oil Treetment , Doesnt Help !!! Please Reply Anyone !!!

    Thanks Bennie !!!!!
  4. 11-16-2012 09:09 AM - permalink
    I have tried to read the Ranger suto trans problem thread (many posts), but want to make sure I am interpreting correctly. 2000 Ranger 4X4 4.0 5R55E w/149,000 and tranny rebuilt at 112,000, O/D light flash after 3 miles and continues until truck is re-started. Slipping in all gears, with hard shift sometimes, let off accelerator and rpms drop as though in nuetral. No power to wheels in extreme uphill or sandy situations. VBG issue or just crappy rebuild?
  5. 09-25-2012 05:50 PM - permalink
    FYI @ Door Lock technical article.
    Its requires an AOL signup & password so I didn't get to read it. Is there some other way to view it?
    I am trying to find out how the lock wires are routed on a 1991 Ranger. I have the colors and diagram.
  6. fordboy_52
    07-31-2011 06:42 PM - permalink
    tim, i sold the ranger years ago. nothing new to add
  7. 07-30-2011 01:16 PM - permalink
    Matt, I just viewed you repair guide for the 4r55e 5r55e Ranger Auto transmission. Excellent work! Since the article was posted have you had any updates or modifications to the article? Where did you get the diagrams pictured in the article? I plan on attempting this repair on my 2004 Ranger but I want to be fully prepared before I begin. Thanks again for the excellent repair procedure.
    Tim
  8. megawatt00
    11-06-2010 09:56 PM - permalink
    Thanks for the reps. Some of the stuff in there is to funny,
  9. 10-19-2010 08:29 AM - permalink
    Ref: Battery Tutorial (link) atop the Ranger & BSeries forum.

    The FTE forums software link seems to be corrupt, as it won't redirect to the page I have typed in the thread & the link I have posted is still up & can be accessed as I have it listed in my post. Car and Deep Cycle Battery FAQ 2010, Battery Manufacturers and Brand Names List, and Battery References and Information Links List

    So something appears to have happened to corupt the redirect link on FTE's end. Can you put a fix on the redirect problem????

    EDIT: when I click on my posted link, I now get a 503 error, File Temporally Unavailable????

    Again this link is still up & working as I have it posted here, from other sites, like TCCA.
  10. fordboy_52
    10-19-2010 06:58 AM - permalink
    i dont actually have to word doc anymore. its in the tech area of the ranger forum. (first post)

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.