Notices
1978 - 1996 Big Bronco  
Sponsored by:
Sponsored by:

FM Radio Noise

 
  #1  
Old 10-14-2005, 06:45 AM
muckypaws's Avatar
muckypaws
muckypaws is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Aug 2004
Location: Derbyshire, UK.
Posts: 646
muckypaws is gaining momentum as a positive member of FTE.
FM Radio Noise

Slightly different problem to the chap with the AM noise problems... I get a crackle on FM signals. Its 'random' but constant. Doesn't seem to be engine speed related and isn't the high pitched whine from ignition leakage.

I've checked the antenna and its within the specs in the books for resistance etc.

It does seem to reduce in level when the engine is on coast or overrun.

Not apparent when listening to CDs.

The vehicle wiring has been modified to fit ISO connectors rather than Ford's own and the Head Unit was fine when it was in the Land Rover.

I'm going to try some ferrite chokes and electrolytic capacitors to see if it attenuates it.

Any ideas?
 
  #2  
Old 10-14-2005, 09:26 AM
greystreak92's Avatar
greystreak92
greystreak92 is offline
Post Fiend
Join Date: Sep 2002
Location: Gateway to the West
Posts: 9,147
greystreak92 has a great reputation on FTE.greystreak92 has a great reputation on FTE.greystreak92 has a great reputation on FTE.greystreak92 has a great reputation on FTE.greystreak92 has a great reputation on FTE.greystreak92 has a great reputation on FTE.
Being that its a crackle and not something constant that can be associated with engine/ignition noise, I'd be checking connections ant the rear of the unit. Can't remember right now but I know there is a power feed for the OEM radio illumination that I never used on the aftermarket unit. If its connected to something or grounding to the radio casing you could "hear" that through the system. Its a long shot though. You'd most likely have blown the dashboard illumination fuse by now if that was the case.
 
  #3  
Old 10-14-2005, 09:39 AM
muckypaws's Avatar
muckypaws
muckypaws is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Aug 2004
Location: Derbyshire, UK.
Posts: 646
muckypaws is gaining momentum as a positive member of FTE.
Thanks Joe, I will check the wiring as I found a half disconnected connector hanging down the back of the dash from when the monkeys in CA fitted the JVC head unit that came with it so maybe there is something shorting or my crimp terminals are bad.

Simon
 
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.