Go Back  Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007 - 2014 Expedition & Navigator
Reload this Page >

First post, Air conditioned seats work but don't feel air ? '08 EL Limited

Notices
2007 - 2014 Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 and 2014 Ford Expedition and Lincoln Navigator

First post, Air conditioned seats work but don't feel air ? '08 EL Limited

 
  #1  
Old 07-11-2019, 08:20 PM
Bolt-on-bandito
Bolt-on-bandito is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
Bolt-on-bandito is starting off with a positive reputation.
First post, Air conditioned seats work but don't feel air ? '08 EL Limited

Hey guys, first post, used to be very active on mustang sites back in the day. I have tried searching for this issue on this site and others but I do not see anybody with the similar conditions.

The air conditioning works for my seats, the light stays lit on the dash, and I can hear the air being pulled in through the little circular filter portion under the seat. But I just don't feel any air coming up through the seats. Any idea what would be causing this? Something clogged or disconnected perhaps?

Thank you got your replies.
 
  #2  
Old 07-12-2019, 01:31 PM
Bolt-on-bandito
Bolt-on-bandito is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
Bolt-on-bandito is starting off with a positive reputation.
anyone out there?
 
  #3  
Old 07-13-2019, 10:08 AM
gwcloud
gwcloud is offline
Senior User
Join Date: May 2014
Posts: 193
gwcloud is starting off with a positive reputation.
Hi, welcome to the forum.
I have been reading on the forum for a few years and noticed that the seat cooling problems are usually electrical. This is the first air flow problem I have seen regarding air flow.

You may find youtube helpful. They have videos of seat repairs. Look for the ones that the seat is removed because you might see what the seat looks like underneath. Recently I watched a few where they showed how to replace the seat bottom upholstery and pad foam. In this one they even removed the fan housing assembly. Expeditions and Navigators are much the same.
The video was on the SeatShop.com.
Good luck,
Richard
 
  #4  
Old 07-13-2019, 02:35 PM
alloro
alloro is offline
Moderator
Join Date: Apr 2008
Location: 0,0,1
Posts: 15,994
alloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant future
Originally Posted by Bolt-on-bandito View Post
Something clogged or disconnected perhaps?
Have pulled out and inspected the filter yet?
 
  #5  
Old 07-13-2019, 02:38 PM
alloro
alloro is offline
Moderator
Join Date: Apr 2008
Location: 0,0,1
Posts: 15,994
alloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant futurealloro has a brilliant future
Originally Posted by Bolt-on-bandito View Post
anyone out there?
Sometimes you have to be patient, response time will vary depending who is or isn't available, or if anyone even knows the answer to your question. Everyone here freely volunteers in their free time.
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: