Electrical issue - turn signal / brake light - Ford Truck Enthusiasts Forums

Go Back  Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2009 - 2014 F150
Reload this Page >

Electrical issue - turn signal / brake light

Notices
2009 - 2014 F150 Discuss the 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 and 2014 Ford F150 Advertisement
Sponsored by:
Sponsored by:

Electrical issue - turn signal / brake light

  #1  
Old 12-07-2018, 10:26 AM
bburnette252
bburnette252 is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
bburnette252 is starting off with a positive reputation.
Electrical issue - turn signal / brake light

Hello!

Having an issue with my 2011 F-150 Ecoboost.

My drivers side rear brake light / turn signal does not work. The front and mirror signals work fine. Just not the rear, my tail light works though.

Fuses are good.
Brand new tail light housing with new bulbs.

I just installed the new housing yesterday because I thought that was the issue. I even hooked up another brake light with same results.

Any ideas? Wanting to get it fixed without spending a lot of money at the shop.

Thank you.
 
  #2  
Old 12-07-2018, 10:49 AM
Dave042's Avatar
Dave042
Dave042 is offline
Senior User
Join Date: May 2015
Posts: 130
Dave042 is starting off with a positive reputation.
Are you getting 12 volts to the tail light?
 
  #3  
Old 12-07-2018, 11:23 AM
alloro
alloro is offline
Post Fiend
Join Date: Apr 2008
Location: 0,0,1
Posts: 15,130
alloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud ofalloro has much to be proud of
If you're not getting power to the bulb then the left rear contact in the turn signal switch could be the cause. The front and rear circuits run through different contacts because of the brake light circuit.
 
  #4  
Old 12-07-2018, 01:06 PM
P.Bronner
P.Bronner is offline
Elder User
Join Date: Aug 2011
Location: Chico,CA.
Posts: 821
P.Bronner has a good reputation on FTE.P.Bronner has a good reputation on FTE.
Originally Posted by alloro View Post
If you're not getting power to the bulb then the left rear contact in the turn signal switch could be the cause. The front and rear circuits run through different contacts because of the brake light circuit.
I'm thinking the same thing, bad multi-function switch.
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: