Update - not much progress - Page 2 - Ford Truck Enthusiasts Forums

Go Back  Ford Truck Enthusiasts Forums > Diesel > 6.0L Power Stroke Diesel
Reload this Page >

Update - not much progress

Notices
6.0L Power Stroke Diesel 2003 - 2007 F250, F350 pickup and F350+ Cab Chassis, 2003 - 2005 Excursion and 2003 - 2009 van

Update - not much progress

  #16  
Old 08-11-2018, 09:17 AM
Excurvelle's Avatar
Excurvelle
Excurvelle is offline
Posting Guru
Join Date: Mar 2010
Location: Siler City,NC
Posts: 1,959
Excurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant future
My cooling fan kicks on at 207 and is screaming at 215.
 
  #17  
Old 08-11-2018, 10:03 AM
IHateCommieCars's Avatar
IHateCommieCars
IHateCommieCars is offline
Posting Guru
Thread Starter
Join Date: Aug 2014
Location: Houston, Texas
Posts: 1,564
IHateCommieCars has a good reputation on FTE.IHateCommieCars has a good reputation on FTE.
Thanks, Mark. I trust your advice. I think I'm going to nurse my truck along through my two trips this week this week and then see about replacing the water pump for, if no other reason, preventive maintenance. If that doesnt help lower my high end EOTs, ill go for the cooler next. Maybe by then we'll see some lower temps around here too.

I think pulling my enclosed trailer doesn't help either. Noticeable drag vs the open flatbed.

 
  #18  
Old 08-11-2018, 10:12 AM
IHateCommieCars's Avatar
IHateCommieCars
IHateCommieCars is offline
Posting Guru
Thread Starter
Join Date: Aug 2014
Location: Houston, Texas
Posts: 1,564
IHateCommieCars has a good reputation on FTE.IHateCommieCars has a good reputation on FTE.
Originally Posted by Excurvelle View Post
My cooling fan kicks on at 207 and is screaming at 215.
That's what I'm used to. But based on me manually triggering the fan to scream, which seems to indicate the fan works and has no wiring issues, without it having a noticeable effect on EOTs for more than a few seconds, I'm not sure that's the problem. Still...I wish it would scream. I guess maybe it's not operating properly at lower, non-scream speed (sorry for the technical terms, lol), But maybe it is and my bad hearing just doesnt notice. Lol Maybe a blue wire mod that turns a light on in the cab would be better.
 
  #19  
Old 08-11-2018, 11:06 AM
Excurvelle's Avatar
Excurvelle
Excurvelle is offline
Posting Guru
Join Date: Mar 2010
Location: Siler City,NC
Posts: 1,959
Excurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant futureExcurvelle has a brilliant future
I replaced my water pump, radiator, hoses, coolant with ELC and oil cooler. I went back to the factory cooler from an IPR remote (long story)and I am now finally happy with my system. When towing heavy I stay close to 15 delta in the mountains and on flat land in all outside temps.
 
  #20  
Old 08-11-2018, 12:52 PM
IHateCommieCars's Avatar
IHateCommieCars
IHateCommieCars is offline
Posting Guru
Thread Starter
Join Date: Aug 2014
Location: Houston, Texas
Posts: 1,564
IHateCommieCars has a good reputation on FTE.IHateCommieCars has a good reputation on FTE.
And you got some steep grades in NC. That one on i-81 is a doozy.
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.