1995 Econoline 4WABS issue (code C1113 & C1185) - Ford Truck Enthusiasts Forums

Go Back  Ford Truck Enthusiasts Forums > Ford Vans and other vehicles > 1968-2013 Full Size Vans
Reload this Page >

1995 Econoline 4WABS issue (code C1113 & C1185)

Notices
1968-2013 Full Size Vans Econolines. E150, E250, E350, E450 and E550

1995 Econoline 4WABS issue (code C1113 & C1185)

  #1  
Old 03-05-2018, 05:23 PM
Ballo
Ballo is offline
Freshman User
Thread Starter
Join Date: Jul 2017
Posts: 30
Ballo is starting off with a positive reputation.
1995 Econoline 4WABS issue (code C1113 & C1185)

Hey, I've been having a hard time diagnosing my ABS issue. The codes I get are C1185 and C1113 when I run the self diagnostic (I can hear the ABS relay activate). The Service Manual directs me to fix C1113 first which starts at S8 (photo attached). The problem is, all the tests pass. I also went through the trouble of buying another ABS electronic module but I get the same codes from the self diagnostic. The only thing slightly out of spec is one of the solenoids is slightly above 6 ohms (spec is 3 - 6 ohms and it showed about 6.1). All the solenoids appear to engage when given a 12v source. The measured key-on voltage was 11.7 volts which was also within spec.


Anyone have a clue what's up? Thank you!
 
  #2  
Old 03-05-2018, 05:25 PM
Ballo
Ballo is offline
Freshman User
Thread Starter
Join Date: Jul 2017
Posts: 30
Ballo is starting off with a positive reputation.
PS: While diagnosing a seemingly unrelated transmission issue, I found a slightly below spec voltage on the transmission oil temp sensor (spec is 4.75 to 5.25 and the meter reads 4.61). Not sure if that could be related but I thought I'd mention.
 
  #3  
Old 11-08-2018, 07:13 PM
Fords4Me's Avatar
Fords4Me
Fords4Me is offline
Elder User
Join Date: Jul 2004
Posts: 759
Fords4Me is starting off with a positive reputation.
I have the same problem. Anybody?
 
  #4  
Old 11-12-2018, 06:47 PM
baddad457
baddad457 is offline
Post Fiend
Join Date: May 2003
Location: south louisiana
Posts: 9,019
baddad457 has a great reputation on FTE.baddad457 has a great reputation on FTE.baddad457 has a great reputation on FTE.baddad457 has a great reputation on FTE.baddad457 has a great reputation on FTE.
Originally Posted by Fords4Me View Post
I have the same problem. Anybody?
Me ? I just ignore the light. My brakes work just fine without 4 wheel ABS
 
  #5  
Old 11-14-2018, 06:14 PM
Fords4Me's Avatar
Fords4Me
Fords4Me is offline
Elder User
Join Date: Jul 2004
Posts: 759
Fords4Me is starting off with a positive reputation.
Originally Posted by baddad457 View Post
Me ? I just ignore the light. My brakes work just fine without 4 wheel ABS
That's great!
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
B846B
6.0L Power Stroke Diesel
11
12-15-2017 11:24 PM
Vitaliykit
1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel
32
10-28-2015 11:13 PM
wtroger
1997-2006 Expedition & Navigator
2
05-18-2015 12:46 AM
CM_3
6.0L Power Stroke Diesel
15
05-21-2012 01:52 PM
BltFordTough
1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel
3
10-30-2010 06:18 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 1995 Econoline 4WABS issue (code C1113 & C1185)


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.