Notices
6.4L Power Stroke Diesel Engine fitted to 2008 - 2010 F250, F350 and F450 pickup trucks and F350 + Cab Chassis

What Did You Do To Your 6.4L Today?

 
  #16  
Old 10-02-2014, 06:39 PM
bubbasz1's Avatar
bubbasz1
bubbasz1 is offline
Posting Guru
Join Date: Dec 2003
Location: Redford, Mi.
Posts: 1,947
bubbasz1 has a very good reputation on FTE.bubbasz1 has a very good reputation on FTE.bubbasz1 has a very good reputation on FTE.
Originally Posted by 73fan View Post
Today I picked up the 2 rocker arm bridges. Now if it wasn't so cold out there I'd go put it together. Supposed to warm up to 10 again tomorrow so I'll wait. Set the cab on tomorrow night, hopefully.
Also picked up 4 gallons of HD antifreeze. I forgot power steering fluid though. Would you put in ATF or steering fluid? Steering fluid tends to get a little thick at -40 so I'm tempted to put ATF in....

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
10C or 10F, makes a difference
 
  #17  
Old 10-02-2014, 08:33 PM
73fan's Avatar
73fan
73fan is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Dec 2012
Location: Alberta
Posts: 947
73fan has a good reputation on FTE.73fan has a good reputation on FTE.
Originally Posted by bubbasz1 View Post
10C or 10F, makes a difference
Right. Sorry about that. I'm talking C. Been hanging around 0 all day. 10C would be 50F.

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
 
  #18  
Old 10-03-2014, 09:13 AM
73fan's Avatar
73fan
73fan is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Dec 2012
Location: Alberta
Posts: 947
73fan has a good reputation on FTE.73fan has a good reputation on FTE.
Originally Posted by slowmans View Post
I believe the manual calls for Transmission fluid, I just flushed mine with Mobil 1 synthetic fluid.
Say, I could check the manual! Thanks.

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
 
  #19  
Old 10-03-2014, 08:41 PM
73fan's Avatar
73fan
73fan is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Dec 2012
Location: Alberta
Posts: 947
73fan has a good reputation on FTE.73fan has a good reputation on FTE.




What's up with that? I took the oil filter off and there was loose pieces inside the filter element. Took it out and pieced it together and it's what you see in the first picture. Then there's the oil filter base. Do I need to go to Ford and replace that top part or what purpose does it serve there?
 
  #20  
Old 10-03-2014, 10:55 PM
73fan's Avatar
73fan
73fan is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Dec 2012
Location: Alberta
Posts: 947
73fan has a good reputation on FTE.73fan has a good reputation on FTE.
Today I set the cab back down onto the frame.



Still have a whole bunch of stuff to connect but starting to look a lot more like s truck. Really exciting seeing it come together!

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
 
  #21  
Old 10-04-2014, 10:06 AM
GHeTTo JOe's Avatar
GHeTTo JOe
GHeTTo JOe is offline
Elder User
Join Date: Aug 2008
Location: 50450 IOWA
Posts: 821
GHeTTo JOe is starting off with a positive reputation.
Originally Posted by 73fan View Post


What's up with that? I took the oil filter off and there was loose pieces inside the filter element. Took it out and pieced it together and it's what you see in the first picture. Then there's the oil filter base. Do I need to go to Ford and replace that top part or what purpose does it serve there?



thats mine I got the new tube from ford it has one screw holding it and two tabs you twist the tube to remove and lock it back in place, very easy to change.
 
  #22  
Old 10-04-2014, 03:02 PM
bubbasz1's Avatar
bubbasz1
bubbasz1 is offline
Posting Guru
Join Date: Dec 2003
Location: Redford, Mi.
Posts: 1,947
bubbasz1 has a very good reputation on FTE.bubbasz1 has a very good reputation on FTE.bubbasz1 has a very good reputation on FTE.
You and your buddy are gonna be experts on using that portable hoist to lift cabs off. I didn't realize it before but didn't use that truck once before to lift a cab off!!!
Good job, is it running yet.
 
  #23  
Old 10-04-2014, 07:34 PM
73fan's Avatar
73fan
73fan is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Dec 2012
Location: Alberta
Posts: 947
73fan has a good reputation on FTE.73fan has a good reputation on FTE.
We did try to set the cab onto that very truck with its own crane but because of the long reach it didn't work. Worked slick on this one though because we didn't have to extend it.

Yes sir, I got it running! I still have a few issues to address though. I guess I broke the coolant y-pipe coming from water pump to heater core and degas so I'll have to order a new one on Monday. Another $100.

Also, some reason the Minimaxx is not programming the EGR system properly as it's got a bunch of codes with engine and wrench light on. I don't know how to run the H&S. Can't even set it to use C instead of F! :-/

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
 
  #24  
Old 10-05-2014, 05:13 AM
bubbasz1's Avatar
bubbasz1
bubbasz1 is offline
Posting Guru
Join Date: Dec 2003
Location: Redford, Mi.
Posts: 1,947
bubbasz1 has a very good reputation on FTE.bubbasz1 has a very good reputation on FTE.bubbasz1 has a very good reputation on FTE.
Originally Posted by 73fan View Post
We did try to set the cab onto that very truck with its own crane but because of the long reach it didn't work. Worked slick on this one though because we didn't have to extend it.

Yes sir, I got it running! I still have a few issues to address though. I guess I broke the coolant y-pipe coming from water pump to heater core and degas so I'll have to order a new one on Monday. Another $100.

Also, some reason the Minimaxx is not programming the EGR system properly as it's got a bunch of codes with engine and wrench light on. I don't know how to run the H&S. Can't even set it to use C instead of F! :-/

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
Should be straight forward, do you have an older model or a new one. If you have an older one I have a book and can help with that.
 
  #25  
Old 10-05-2014, 09:13 AM
73fan's Avatar
73fan
73fan is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Dec 2012
Location: Alberta
Posts: 947
73fan has a good reputation on FTE.73fan has a good reputation on FTE.
Originally Posted by bubbasz1 View Post
Should be straight forward, do you have an older model or a new one. If you have an older one I have a book and can help with that.
I don't know what model it is. I only purchased it about 2 weeks ago so I'd assume it to be a new one. How can I tell?

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
 
  #26  
Old 10-05-2014, 09:29 AM
bubbasz1's Avatar
bubbasz1
bubbasz1 is offline
Posting Guru
Join Date: Dec 2003
Location: Redford, Mi.
Posts: 1,947
bubbasz1 has a very good reputation on FTE.bubbasz1 has a very good reputation on FTE.bubbasz1 has a very good reputation on FTE.
Did you get a book, my part number is109003.
 
  #27  
Old 10-05-2014, 04:33 PM
73fan's Avatar
73fan
73fan is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Dec 2012
Location: Alberta
Posts: 947
73fan has a good reputation on FTE.73fan has a good reputation on FTE.
Originally Posted by bubbasz1 View Post
Did you get a book, my part number is109003.
No, I didn't get a book with mine. Part number on my box is 7009. Yours may be different, but how do you switch tunes on yours? I selected "Easy" tunes when I installed it, but there was also 2 more. (I don't remember what they were called) I can switch up or down, but say I want to go back and run the bigger tuning, do I need to go back and "install download" again? It also had an option of adjusting low boost fueling, which I didn't change at all, but if I should want to go and tweak that, how do I get there?
Sorry, so many questions...

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
 
  #28  
Old 10-05-2014, 05:32 PM
73fan's Avatar
73fan
73fan is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Dec 2012
Location: Alberta
Posts: 947
73fan has a good reputation on FTE.73fan has a good reputation on FTE.
I checked out the manual at H&S website and it says that if the high sulfer tuning is installed, the EGR is automatically disabled. Well, I'm not getting any DPF codes but a pile of EGR codes so tomorrow I call the place I ordered it from. This won't do.

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
 
  #29  
Old 10-05-2014, 07:57 PM
bubbasz1's Avatar
bubbasz1
bubbasz1 is offline
Posting Guru
Join Date: Dec 2003
Location: Redford, Mi.
Posts: 1,947
bubbasz1 has a very good reputation on FTE.bubbasz1 has a very good reputation on FTE.bubbasz1 has a very good reputation on FTE.
Originally Posted by 73fan View Post
I checked out the manual at H&S website and it says that if the high sulfer tuning is installed, the EGR is automatically disabled. Well, I'm not getting any DPF codes but a pile of EGR codes so tomorrow I call the place I ordered it from. This won't do.

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
Ok, yes you have to reload software to tune up. I would try reloading and picking the highest set of tunes. Then you can adjust in that group of tunes using the buttons on the right. Maybe on the lowest group of tunes it doesn't disable the egr??
I run my truck on the high set in the stock ( no power) position.
 
  #30  
Old 10-05-2014, 11:16 PM
73fan's Avatar
73fan
73fan is offline
Elder User
Thread Starter
Join Date: Dec 2012
Location: Alberta
Posts: 947
73fan has a good reputation on FTE.73fan has a good reputation on FTE.
Originally Posted by bubbasz1 View Post
Maybe on the lowest group of tunes it doesn't disable the egr??
That may be. It is my understanding that it should though.
Is there any way to set it metric? I searched the manual and could find nothing. I suppose I'll have to carry a convertor or unplug the tuner and use Torque Pro to monitor temps? I find F too confusing. :-\

Sent from Nexus 4. IB AutoGroup
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: What Did You Do To Your 6.4L Today?


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: