06 F250 with 5.4 new maf and now no power. - Ford Truck Enthusiasts Forums



06 F250 with 5.4 new maf and now no power.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-26-2013, 05:18 PM
jkinghorn6.0's Avatar
jkinghorn6.0 jkinghorn6.0 is offline
Senior User
Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: collingswood, N.J.
Posts: 126
jkinghorn6.0 is starting off with a positive reputation.
06 F250 with 5.4 new maf and now no power.

I just replaced my mass air flow sensor due to it being faulty (it would stall sometimes when shifting from drive to reverse) now I have no power after 1/4 throttle. It just seems to fall on its face. Should I disconnect the battery to reset the computer? I am not getting any codes now.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-26-2013, 07:52 PM
jkinghorn6.0's Avatar
jkinghorn6.0 jkinghorn6.0 is offline
Senior User
Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: collingswood, N.J.
Posts: 126
jkinghorn6.0 is starting off with a positive reputation.
I am trying to figure out what would cause the loss of power when I throttle up above 1/2 throttle. My fuel pressure runs between 39 and 40 psi at the rails. And at idle maf is around 45 to 50. I'm really unhappy with the 5.4.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-27-2013, 10:57 AM
jkinghorn6.0's Avatar
jkinghorn6.0 jkinghorn6.0 is offline
Senior User
Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: collingswood, N.J.
Posts: 126
jkinghorn6.0 is starting off with a positive reputation.
I disconnected the battery to reset the computer then I took it for a drive. Still running the same so I just checked my IAT and it says 212 f I also checked for vacuum leaks and didn't find any in the lines. I'm going to clean the maf and see if I have an intake leak. My computer has not shown any misses and I still don't have any codes but it will stall if I rev the engine to 2500 rpm in park. can someone help please. I am moving in a couple of months from New Jersey to Colorado and I will be towing a trailer and this truck must run well I can't afford any breakdowns on the way.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-28-2013, 08:15 AM
jkinghorn6.0's Avatar
jkinghorn6.0 jkinghorn6.0 is offline
Senior User
Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: collingswood, N.J.
Posts: 126
jkinghorn6.0 is starting off with a positive reputation.
Now I have thrown a code. PM 17 and a pending for the other bank. New mass air flow sensor also cleaned it to make sure new air filter and I didn't find any vacuum leaks. Will check again tho. Any suggestions?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-28-2013, 08:15 AM
jkinghorn6.0's Avatar
jkinghorn6.0 jkinghorn6.0 is offline
Senior User
Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Location: collingswood, N.J.
Posts: 126
jkinghorn6.0 is starting off with a positive reputation.
Sorry code p0174
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'13 STX 4x4 Axle Question ChalmersP 2009 - 2014 F150 5 01-15-2017 10:04 AM
Power Steering Problem Mike Stuckey 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 3 11-17-2016 11:12 AM
Electrical issue please help!! twisted064 1999 to 2016 Super Duty 5 06-01-2016 06:58 PM
Any Electrical engineers out there? reamer 1980 - 1986 Bullnose F100, F150 & Larger F-Series Trucks 11 03-27-2016 07:11 AM
1992 F250 power loss mystery Jemezdude 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 8 04-22-2015 08:33 AM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums >

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:04 AM.