Truck Won't Start, Turns Over, Bad Fuel Pump? Air? - Page 3 - Ford Truck Enthusiasts Forums

Go Back  Ford Truck Enthusiasts Forums > Diesel > 6.0L Power Stroke Diesel
Reload this Page >

Truck Won't Start, Turns Over, Bad Fuel Pump? Air?

Notices
6.0L Power Stroke Diesel 2003 - 2007 F250, F350 pickup and F350+ Cab Chassis, 2003 - 2005 Excursion and 2003 - 2009 van

Truck Won't Start, Turns Over, Bad Fuel Pump? Air?

 
  #31  
Old 08-18-2011, 09:53 PM
supperman2k
supperman2k is offline
Senior User
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
supperman2k is starting off with a positive reputation.
FICM Sync
and CMP AND CKP are in sync both read 0. confirmed.

I am not sure what that means but i just checked and I got another code

P2614 Camshaft position output circuit / open

is this just from cranking to much? this did read earlier as well.
 
  #32  
Old 08-18-2011, 10:12 PM
supperman2k
supperman2k is offline
Senior User
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
supperman2k is starting off with a positive reputation.
I just did the injector test and it seems fine on my AE tool. no errors

I heard the buzz when it performed the test on all injectors.
 
  #33  
Old 08-18-2011, 10:23 PM
BLADE35's Avatar
BLADE35
BLADE35 is offline
Post Fiend
Join Date: Apr 2010
Location: Saratoga Springs,UT
Posts: 18,446
BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.
p2614 make shure its plugged in fulley

heres the code def

P2614 C O R Camshaft Position Output Circuit CMPO signal intermittent Poor connection, electrical noise. In CMPO from PCM

those cam and crank sensors dont go bad to often

maybe those mice chewed the harness


does 0 for sync on AE mean there in sync
 
  #34  
Old 08-18-2011, 11:12 PM
supperman2k
supperman2k is offline
Senior User
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
supperman2k is starting off with a positive reputation.
I heard 1 means red and its bad.

I believe 0 is fine.. I will make a post about it separately and see if I can get a spark up a conversation regarding this feature of the AE tool.
 
  #35  
Old 08-19-2011, 01:34 AM
bismic's Avatar
bismic
bismic is online now
Post Fiend
Join Date: Nov 2003
Posts: 18,316
bismic has a superb reputationbismic has a superb reputationbismic has a superb reputationbismic has a superb reputationbismic has a superb reputationbismic has a superb reputationbismic has a superb reputationbismic has a superb reputationbismic has a superb reputationbismic has a superb reputationbismic has a superb reputation
I thought it was the other way around ......
 
  #36  
Old 08-19-2011, 10:35 PM
supperman2k
supperman2k is offline
Senior User
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Posts: 103
supperman2k is starting off with a positive reputation.
Problem solved,

AT KOEO truck will show CMP AND CKP in sync at 0, and FICM Sync as well at 0.

Both should read 1 while cranking and running.

I adjusted my wire harness, and heavilly adjusted the CMP sensor wire, and truck fired up right away.

I know have an intermittant CMP and CKP Sync going 0,1,0,1,0,1 etc..
 
  #37  
Old 08-19-2011, 10:51 PM
BLADE35's Avatar
BLADE35
BLADE35 is offline
Post Fiend
Join Date: Apr 2010
Location: Saratoga Springs,UT
Posts: 18,446
BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.BLADE35 has a spectacular reputation.
Originally Posted by supperman2k View Post
Problem solved,

AT KOEO truck will show CMP AND CKP in sync at 0, and FICM Sync as well at 0.

Both should read 1 while cranking and running.

I adjusted my wire harness, and heavilly adjusted the CMP sensor wire, and truck fired up right away.

I know have an intermittant CMP and CKP Sync going 0,1,0,1,0,1 etc..

thats how I take it to 0 at KOEO and during crank or running you want 1

I wasnt shure on AE thanks for clearing that up for me

I know mine reads a solid 1 for cmp/ckp while running
you might need a new harness for that
but atleast you know what needs to happen
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Polkster
1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel
12
03-01-2014 02:26 PM
Opossum
Pre-Power Stroke Diesel (7.3L IDI & 6.9L)
7
09-24-2012 03:55 PM
marc21387
1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks
1
06-18-2012 11:15 AM
unseenthings
1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks
9
05-09-2006 04:35 PM
BoostLover
Pre-Power Stroke Diesel (7.3L IDI & 6.9L)
6
11-28-2003 11:59 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Truck Won't Start, Turns Over, Bad Fuel Pump? Air?


Contact Us About Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.