2000 7.3 Diesl Won't Start - Ford Truck Enthusiasts Forums

Notices
1999 to 2016 Super Duty 1999 to 2016 Ford F250, F350, F450 and F550 Super Duty with diesel V8 and gas V8 and V10 engines

2000 7.3 Diesl Won't Start

  #1  
Old 04-15-2011, 12:57 PM
mrjefferson75
mrjefferson75 is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
mrjefferson75 is starting off with a positive reputation.
2000 7.3 Diesl Won't Start

Hi Guys


I have a 2000 F350 7.3 Diesel. I was driving yesterday when i started to loose power and then the truck just shut off. Here's a list of stuff i have checked. The fuel pump is not turning on and pumping fuel. I swapped the pump and still not pumping fuel. for some reason i'm not getting power to the fuel pump, but cant figure out why


1. I have checked all the fuses and fuel pump relay.
2. I have checked the fuel shut off switch.
3. I have checked the fuel pump and swapped it out with a new one.

Any ideas would be greatly appreciated
 
  #2  
Old 04-15-2011, 01:43 PM
jh818's Avatar
jh818
jh818 is offline
Postmaster
Join Date: Jul 2009
Location: Chino, California
Posts: 2,787
jh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputation
Did you change the fuel filter?

Is the pump getting power? Nevermind...just reread your post.

How about your ignition switch on the steering column?
 
  #3  
Old 04-15-2011, 01:56 PM
mrjefferson75
mrjefferson75 is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
mrjefferson75 is starting off with a positive reputation.
Yes i put new fuel filter and also filled it with fuel
 
  #4  
Old 04-15-2011, 02:12 PM
jh818's Avatar
jh818
jh818 is offline
Postmaster
Join Date: Jul 2009
Location: Chino, California
Posts: 2,787
jh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputation
Ground wires on the pump good?
 
  #5  
Old 04-15-2011, 02:22 PM
tdpower's Avatar
tdpower
tdpower is offline
Postmaster
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,340
tdpower is a splendid one to beholdtdpower is a splendid one to beholdtdpower is a splendid one to beholdtdpower is a splendid one to beholdtdpower is a splendid one to beholdtdpower is a splendid one to beholdtdpower is a splendid one to behold
Make sure your wait to start light is coming on. If not the fuel bowl heater probably shorted out causing a fuse to blow. Should be fuse #30 in the cab.
 
  #6  
Old 04-15-2011, 02:31 PM
mrjefferson75
mrjefferson75 is offline
New User
Thread Starter
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
mrjefferson75 is starting off with a positive reputation.
All lights come on dash as they should when key is in on position.

I cant figure out why the fuel pump is getting no power.
 
  #7  
Old 04-15-2011, 02:44 PM
fz1dave's Avatar
fz1dave
fz1dave is offline
Super Duty
Join Date: Oct 2010
Location: NW IN.
Posts: 2,525
fz1dave has much to be proud offz1dave has much to be proud offz1dave has much to be proud offz1dave has much to be proud offz1dave has much to be proud offz1dave has much to be proud offz1dave has much to be proud offz1dave has much to be proud of
Maybe one of the mods can move this to the 7.3 forum. You might get help faster in there.
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service About Us

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.