Ford Truck Enthusiasts Forums - View Single Post - Help! Truck Fault Causing 100% Braking of Trailer!!!
View Single Post
  #4  
Old 07-13-2014, 09:22 PM
jdadamsjr's Avatar
jdadamsjr jdadamsjr is offline
Post Fiend
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 11,185
jdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputation
as senix said -
start at your bed side connection and work back the wires to the hitch connection were it is plugged in...
pretty easy to check since it is probably plugged in right by the rear hitch...

check for continuity and/or open wiring... guessing it's chaffed wire or bad connection somewhere...

if whomever put the bed side connector in did not protect the wires in anyway, they could be the culprit...

if not there, trace back further for continuity and or bad connections...

if you are on the road, consider going to the campground office to find a local tech / dealer - that's not something to drive round with a 5er attached!
__________________
11 Monaco 43DFT pushed by 14 Jeep Wrangler
13 Explorer Sport 3.5 Twin Turbo 365 hp Ecoboost. 13 F350 Platinum 6.7 CCSB (gone), ,12 F250 6.7 CCSB,05 Ex Bauer 4x4 6L,03 Ex Limited 4x4 6L,02 Ex Limited 4x2 7.3L
Reply With Quote