Ford Truck Enthusiasts Forums - Search Results
 

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Search Forums
Log In 


Showing results 1 to 15 of 76
Search took 0.07 seconds.
Search: Posts Made By: BaltoMoJoe
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 07-25-2016, 09:42 AM
Replies: 9
Views: 427
Posted By BaltoMoJoe
I see your point on the tag, I noticed that right...

I see your point on the tag, I noticed that right away also, but the truck has a green interior, so it makes sense the truck also would have been green, and on the paper it states "Hatteras Green...
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 07-01-2016, 09:39 PM
Replies: 15
Views: 1,649
Posted By BaltoMoJoe
I don't have a Vacuum Gauge, but one can be...

I don't have a Vacuum Gauge, but one can be bought pretty easily and not to pricy,

as far as the timing, when I tried to set it to 10* BTDC, it hit the Thermostat Housing, at 10 and couldn't go...
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 07-01-2016, 06:38 AM
Replies: 15
Views: 1,649
Posted By BaltoMoJoe
well, it seems I've found my Distributor Vacuum...

well, it seems I've found my Distributor Vacuum Advance is hooked up to the Full Vacuum Manifold Port, and my Timed Spark Vacuum Source is capped off, (Holley 4160) its been this way since I got the...
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-26-2016, 09:04 PM
Replies: 15
Views: 1,649
Posted By BaltoMoJoe
I know the thread is old, it came up in a search...

I know the thread is old, it came up in a search for my situation


I had it set at 10* BTDC, that's when the stall and hesitating started to happen, so I set it back to Factory specs, and "smog...
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-26-2016, 01:21 PM
Replies: 15
Views: 1,649
Posted By BaltoMoJoe
I'm now having a similar issue, seems to be...

I'm now having a similar issue, seems to be mostly at lower speeds, and yes JFK, if I stomp on it, it does that too, but if I try to duplicate this in Park, it doesn't happen, I set timing back to...
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-26-2016, 01:12 PM
Replies: 28
Views: 817
Posted By BaltoMoJoe
OK...UPDATE...Voltage Regulator was replaced,...

OK...UPDATE...Voltage Regulator was replaced, same old same old, Volts would drop as I watched the meter...Replaced Alternator... UREKA, at last the volts stayed strong, seems to be fixed at this...
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-20-2016, 09:24 PM
Replies: 28
Views: 817
Posted By BaltoMoJoe
found this on a Lincoln forum page, With...

found this on a Lincoln forum page,


With the key off, remove the plug at the voltage regulator and check for battery voltage at the green wire. The voltage regulator is marked "I" at that...
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-20-2016, 06:39 PM
Replies: 28
Views: 817
Posted By BaltoMoJoe
no, I mean I don't think so, I changed the 9v...

no, I mean I don't think so, I changed the 9v battery in the MM, I've read Volts, Continuity, and I think I did some Ohms since then, unless the amps setting has its own fuse
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-20-2016, 10:30 AM
Replies: 28
Views: 817
Posted By BaltoMoJoe
I used the test light to try and narrow down the...

I used the test light to try and narrow down the battery drain, pulling the fuses, I couldn't see the Multi Meter from inside the cab, none of the fuses shut off the test light, so that was a dead...
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-20-2016, 09:44 AM
Replies: 28
Views: 817
Posted By BaltoMoJoe
with the Alternator wires disconnected, the...

with the Alternator wires disconnected, the battery stayed charged, I also tested the Alt wires for continuity, and they're good, reconnected the wires and ran a volt test, Alt is putting out 13.5 V,...
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-13-2016, 10:11 AM
Replies: 28
Views: 817
Posted By BaltoMoJoe
I charged the battery yesterday,12.7 V, and...

I charged the battery yesterday,12.7 V, and disconnected the Alternator wires, this morning's battery test read 12.65 V, I'll leave the wires off one more day, and read it again in the tomorrow...
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-13-2016, 10:08 AM
Replies: 32
Views: 597
Posted By BaltoMoJoe
Last night charged battery to 12.7, disconnected...

Last night charged battery to 12.7, disconnected Alternator wires, this morning reading 12.65, I will let it sit this way until tomorrow and see if theres any change
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-12-2016, 07:25 PM
Replies: 32
Views: 597
Posted By BaltoMoJoe
Alternator has the following numbers on it ...

Alternator has the following numbers on it


X40A E4TF AA


40 AMP ALT ?
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-12-2016, 06:59 PM
Replies: 32
Views: 597
Posted By BaltoMoJoe
there was no spark

there was no spark
Forum: 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 06-12-2016, 04:26 PM
Replies: 32
Views: 597
Posted By BaltoMoJoe
Mike..what about my Alternator question...should...

Mike..what about my Alternator question...should I disconnect all three terminal wires from the Alt, BAT, STA, FLD, or just the hot wire?
Showing results 1 to 15 of 76

 
Forum Jump
 


All times are GMT -5. The time now is 10:02 AM.

 

Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Terms of Service - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup