Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Search Forums
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!


Showing results 1 to 13 of 13
Search took 0.14 seconds.
Search: Posts Made By: ffstinchcomb42
Forum: 1978 - 1996 Big Bronco 12-04-2011, 01:29 PM
Replies: 1
Views: 255
Posted By ffstinchcomb42
ive replaced the coil pack, cap & rotor, wires,...

ive replaced the coil pack, cap & rotor, wires, plus, pcm. ive checked all my grounds with a multi-meter and voltage at various other points too see if something is not getting power. im at a total...
Forum: 1978 - 1996 Big Bronco 12-04-2011, 01:04 PM
Replies: 1
Views: 255
Posted By ffstinchcomb42
no spark/ no start

ok so i have a 91' w/ the 4.9l efi. im not getting any spark but i am getting fuel, i started with replacing my coil pack but nothing changed, im getting 12 volts to the coil back with the key on...
Forum: Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator 03-04-2011, 08:21 AM
Replies: 2
Views: 271
Posted By ffstinchcomb42
Cool yes you are correct. in nuetral and reverse the...

yes you are correct. in nuetral and reverse the truck tries to move foward but its like its tied to a tree when you do. i was kinda figuring it needed to be overhauled but i wasnt sure.
Forum: Ford Truck Parts for Sale 03-03-2011, 09:01 AM
Replies: 18
Views: 29,516
Posted By ffstinchcomb42
hows the trans for the explorer? i have an 96 4.0...

hows the trans for the explorer? i have an 96 4.0 that needs a trans
Forum: Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator 03-03-2011, 08:54 AM
Replies: 2
Views: 271
Posted By ffstinchcomb42
Question 96 explorer 4.0 wont shift out of drive?

ok so heres the deal, i have a 96 explorer 4.0 4x4 with an automatic trans. no matter what gear you select its stuck in drive but when your in reverse it drags like its caught between gears and same...
Forum: 1978 - 1996 Big Bronco 03-03-2011, 08:48 AM
Replies: 15
Views: 659
Posted By ffstinchcomb42
ok, good i was hoping i didnt have too and it...

ok, good i was hoping i didnt have too and it didnt get wet. i check my entire wiring thru the whole truck and didnt find and lose or back connection nor bad grounds. the only thing i can think of is...
Forum: 1978 - 1996 Big Bronco 03-02-2011, 09:03 AM
Replies: 15
Views: 659
Posted By ffstinchcomb42
not to bump my thread but diagnosed my problem...

not to bump my thread but diagnosed my problem over the weekend. i traced the problem to my ecu and when i opened it up i had to burnt bleed resistors. i replaced it and now my truck runs better...
Forum: 1978 - 1996 Big Bronco 02-21-2011, 08:58 AM
Replies: 15
Views: 659
Posted By ffstinchcomb42
thanks man ill try that this week. my brother...

thanks man ill try that this week. my brother said try the same thing because he said that theres no reason all of these sensors went bad all at once. the problem literaly happened over night with no...
Forum: 1978 - 1996 Big Bronco 02-19-2011, 04:10 PM
Replies: 15
Views: 659
Posted By ffstinchcomb42
ok so my list of codes are, 126 map sensor, 122...

ok so my list of codes are, 126 map sensor, 122 tps sensor(signal low), 327 evp sensor(egr) signal too low, 558 egr vac. regulator circuit, 565 canister purge circuit fault, 112 intake air temp...
Forum: 1978 - 1996 Big Bronco 02-17-2011, 09:28 AM
Replies: 15
Views: 659
Posted By ffstinchcomb42
yeah i drove it from my house to my brother shop...

yeah i drove it from my house to my brother shop which is about 6 miles from my house so she was nice a toasty upson arival lol.
Forum: 1978 - 1996 Big Bronco 02-17-2011, 09:01 AM
Replies: 15
Views: 659
Posted By ffstinchcomb42
well my brother just pulled codes for me, the...

well my brother just pulled codes for me, the main ones were concerned about is, and i dont remember code numbers right now but they were, map sensor circuit signal low?, intake air temp sensor...
Forum: 1978 - 1996 Big Bronco 02-15-2011, 07:40 PM
Replies: 15
Views: 659
Posted By ffstinchcomb42
not sure how to pull codes, waiting on my buddy...

not sure how to pull codes, waiting on my buddy to show me how to do it. and yeah im pretty sure its a vaccum leak, ive done alot of trial and error just not sure if im getting it right.
Forum: 1978 - 1996 Big Bronco 02-15-2011, 04:00 PM
Replies: 15
Views: 659
Posted By ffstinchcomb42
rough running issues..

my 1991 4.9l 5spd has issues at idle and while under a load and i cant figure out what it is

symptoms- rough idle, it feels like its missfiring and smells like its running rich. when your under a...
Showing results 1 to 13 of 13

 
Forum Jump
 


All times are GMT -5. The time now is 07:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup