Ford Truck Enthusiasts Forums

Ford Truck Enthusiasts Forums (http://www.ford-trucks.com/forums/index.php)
-   Modular V8 (4.6L, 5.4L) (http://www.ford-trucks.com/forums/forum48/)
-   -   HELP!!! 08 E150 with a 4.6 no compression 2&4 (http://www.ford-trucks.com/forums/1303125-help-08-e150-with-a-4-6-no-compression-2-and-4-a.html)

Bercojr 03-13-2014 01:09 AM

HELP!!! 08 E150 with a 4.6 no compression 2&4
 
Ok, so I've got a 2008 E150, and I've got no compression on cylinders 2&4, so i pulled both of the heads, did a valve job along with replacing all the valve springs. Put it all back together and still no compression. So I pulled the motor and tore it down, the ring were bad, so i put all new rings in it, put it back together still no compression on 2&4, I thought the lifters might be locking up, so i replaced those as well, STILL NO COMPRESSION ON 2&4 :-arrgh, i don't know what to do now. If i pull the lifters out, so the valves are closed, and shoot air in the cylinders there are no leaks, and it holds compression, but as soon as i put the lifters back in it has no compression again, but like i said these are brand new lifters. I have run out of ideas and really need some help, also i replaced the EGR valve thinking maybe exhaust was some how getting into the head causing, and i replaced the PCV valve, but nothing works. It makes no sense to me what could be going on. Please help!

MJE426 03-18-2014 01:21 AM

Have you tried swapping the cam followers from a good cylinder to the bad cylinder? Also check the cam lobes for the bad cylinders, they could be bad.

Bercojr 03-18-2014 03:42 PM

Quote:

Originally Posted by MJE426 (Post 14174417)
Have you tried swapping the cam followers from a good cylinder to the bad cylinder? Also check the cam lobes for the bad cylinders, they could be bad.

I haven't tried that yet, I will then I will let you know


All times are GMT -5. The time now is 04:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.