Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Members
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!


sre8212 is starting off with a positive reputation.

sre8212 sre8212 is offline

New User

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 3 of 3
  1. sre8212
    06-22-2014 02:40 PM - permalink
    sre8212
    I want to bypass my heater core (1963 f100 p/up), most threads say to bypass at the firewall. Is there any pressurization problem if I just run a hose from the engine block connection (the connection that would normally go to the heater core) to the water pump connection (the connection that would normally return from the heater core)?
  2. sre8212
    05-30-2014 04:01 PM - permalink
    sre8212
    Hey all - my truck has had a gas smell in the cab, more than what I would expect. Now I am getting some seeping around the wire connection that comes out of the center of the sending unit. It seems worse when I tighten that bolt down. Any suggestions are, as always, appreciated. This forum has been a great help! No seeping at the screw mounts. I tightened all this down about a week ago, along with any accessible hose clamps to try to eliminate the smell. First noticed gas few days ago, did fill tank today.
  3. sre8212
    01-06-2014 09:01 PM - permalink
    sre8212
    1963 f100 water pump. I have tried to order a replacement water pump from GMB and although the impeller size matches (4 3/4) and the GMB pump mounts to the engine the nose size and diameter are wrong. I definitely have a 63 292 Y Block V8. I think the GMB pump might be for a car even though it is supposed to be for a truck. Here's a few numbers - the GMB pump that came is 125-3110 and the ford part number I thought might be right after searching the forums is B6C8501B but the impeller on that pump is only 3 and 7/8. Here's a couple of casting numbers from current pump. 575 0796 also P 614 on the pulley. Any insight would be great! I guess is all else fails I could send the current pump out to,be rebuilt.

About Me

  • About sre8212
    2 Letter State/Province (use "--" for outside USA/
    md
    Country
    USA
    Make
    Ford
    Model
    F-100
    Year
    1961
    Current Mileage
    25,000 - 49,999
    Miles per year
    1,000 - 4,999

Statistics

Total Posts
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 08-31-2014 06:23 PM
  • Join Date: 08-11-2013
  • Referrals: 0


All times are GMT -5. The time now is 12:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup