Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Members
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!


Bluegrass 7 has a good reputation on FTE.Bluegrass 7 has a good reputation on FTE.

Bluegrass 7 Bluegrass 7 is offline

Postmaster

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 10 of 20
  1. nivlage999
    09-28-2014 02:44 AM - permalink
    nivlage999
    Thanks for your help Bluegrass! I appreciate the time you took to give me some solid advice!
  2. CHOPTASTIC93
    12-28-2013 09:21 AM - permalink
    CHOPTASTIC93
    your wisdom is needed good sir, i have an engine problem that seems to be recurrent and you are the only person that comes to mind that would have the knowledge i require to get the right parts and tools for the proper repair.
  3. Rich164
    12-19-2013 09:57 PM - permalink
    Rich164
    Bluegrass, thanks for sharing your wisdom. My 97 Dodge Ram is doing the same hard jerk that you speak of at 45-50 mph. However, I think the Dodge only has a single ignition coil. Does it still make sense for that to be the problem? Thanks for any advice.
  4. KLBogdanski
    10-08-2013 10:43 AM - permalink
    KLBogdanski
    HI! I saw your post on the cars that were Bucking between 40 & 60 MPH & your information was invaluable. Seeing you really know your stuff I just wanted to run something by you. I have a 2008 Ford Edge SEL AWD that just went in for it's 90K mile tune up; new filters, new oil, new spark plugs & wires. After this tune up I had the occasional bucking like people are reporting. Could it be coincidence that a coil might not be right after this or could it be a faulty wire or plug? It wasn't doing this before they changed these. I have had it in a few times and can't get them to see anything on their computer or feel it when they had it and I have 2 road trips to go on from NY to upstate this weekend and NY to NC next weekend and I just want to get this fixed. SO if I could tell them what to do it might really help! your reasoning behind the coils is great I just found it weird this wasn't happening before they changes spark plugs & wires so I just wanted to check with you! thanks!
  5. warrenred1devil
    04-04-2013 02:43 PM - permalink
    warrenred1devil
    I have a exped. 5.4 misfiring on 2 and 3 the coil are good what else could it be
  6. dvlsmstr
    02-15-2013 07:12 PM - permalink
    dvlsmstr
    Hello sir. The EV icon is flashing on my scanner. Stopped at Advance and the girl there suggested new gas cap. The one on there looks original and for $13 i figured its worth a try. Any other ideas?
  7. jhowel34
    01-20-2013 12:26 AM - permalink
    jhowel34
    I was reading a post that you had commented on about a shudder at 40mph due to faulty coil pack issues. I am having the same shutter issue around 40mph with mine and realize it is probably a coil problem. This may be a stupid question but my battery is really weak and I am trying to delay getting a new one. I read somewhere in here about low voltage at the coil cause it to miss read could a weak battery possibly be causing this problem? I never noticed the problem before my battery was weak.
  8. frankg3079
    12-08-2012 11:59 AM - permalink
    frankg3079
    Hi Bluegrass, Hope I am not imposing but I saw one of your trans. answers and thought you might be able to help me. Whenever I shift from park to reverse i get a delay and an idle surge of approx. 200-300. rpm. If it is cold it is a little more. Then it kind of clunks into gear. It does the same going to drive but the rpm increase is less. Is this trans or engine. It is a 4R70W. F-150 4x4 5.4L. When driving all operations seem normal. Pulls strong through all gears, shifts up & down normally. Just had fluid & filter replaced.

    FrankG3079
    Thanks in advance.
  9. Pwilson32
    09-24-2012 07:57 AM - permalink
    Pwilson32
    I was wondering if you had any experience or knowledge about exhaust for a 2000 f150 4.6 v8. I have no idea what would sound good on this model
  10. khadma
    09-10-2012 04:45 AM - permalink
    khadma
    Wow, looks like you get a lot of tech questions PMed to you.
    Do you mind if I pick your brain too. Let me know.
    Thanks darren

About Me

  • About Bluegrass 7
    2 Letter State/Province (use "--" for outside USA/
    Pa
    Country
    USA
    Make
    Ford
    Model
    F-150
    Year
    2002
    Current Mileage
    50,000 - 74,999
    Miles per year
    5,000 - 9,999

Statistics

Total Posts
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: Today 08:49 AM
  • Join Date: 09-02-2006
  • Referrals: 0


All times are GMT -5. The time now is 10:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup