Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 1997 - 2003 F150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


1997 - 2003 F150 1997-2003 F150, 1997-1999 F250LD, 7700 & 2004 F150 Heritage SPONSORED BY:

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 07-27-2010, 09:45 AM
jvjaj jvjaj is offline
New User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
jvjaj is starting off with a positive reputation.
Wont start just clicks and gauges go crazy

F150 5.4L XLT battery good, was running and starting fine. When try to start get a clicking noise in fuse box under dash. Fuse number(relay) 2.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 07-27-2010, 07:06 PM
Lime1GT Lime1GT is offline
Elder User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 515
Lime1GT is starting off with a positive reputation.
If your battery is tested good and you haven't already, remove and clean your battery cable clamps and the battery posts.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-27-2010, 07:56 PM
2002 F350V10 2002 F350V10 is offline
Posting Guru
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,273
2002 F350V10 is gaining momentum as a positive member of FTE.
mine did the same and it was the battery.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07-28-2010, 08:30 PM
shorebird's Avatar
shorebird shorebird is offline
Wage Slave
 
Join Date: Feb 2003
Location: Long Beach, Ms.
Posts: 11,511
shorebird has a superb reputationshorebird has a superb reputationshorebird has a superb reputationshorebird has a superb reputationshorebird has a superb reputationshorebird has a superb reputationshorebird has a superb reputationshorebird has a superb reputationshorebird has a superb reputationshorebird has a superb reputationshorebird has a superb reputation
Another vote for a bad battery.
__________________
2001 E-350SD V10 Triton 3.73LS, ROTW 01/02/10
2008 F-150 FX2 Sport 5.4L 3.73LS Scab 145" Wb; '07 Taurus SEL

Bryan L. Unique Collision Center Towing & Wreck Recovery Specialist
“Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary… that’s what gets you.”
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 07-29-2010, 02:20 PM
basecamp basecamp is offline
Senior User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 153
basecamp is starting off with a positive reputation.
It is acting like a bad battery. Either your battery is bad or your cables getting power to the vehicle are dirty. That is how they act when they don't have enough power to start.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 07-29-2010, 05:19 PM
XGraysonX XGraysonX is offline
Freshman User
 
Join Date: Jun 2008
Location: larimore nd
Posts: 26
XGraysonX is starting off with a positive reputation.
agreed on the battery.... if the battery is fine id say test the starter on the tranny not the firewall...


EDIT: that is if its not turning over but the celanoid is still putting through a charge to ur gauges*

Last edited by XGraysonX; 07-29-2010 at 05:20 PM. Reason: posted above
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 07-30-2010, 09:38 PM
ls973800 ls973800 is online now
Senior User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 125
ls973800 is starting off with a positive reputation.
One more vote for the battery! When mine went, the truck never gave any indication of being bad. I had made several stops that day, and got into the truck and tried starting it.

Just heard clicks from the fuse area. Really didn't think it was the battery, because I had driven about 20 miles between each stop.

Yes, it was the battery!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 08-03-2010, 06:55 AM
BlitZ_ BlitZ_ is offline
Senior User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 119
BlitZ_ is starting off with a positive reputation.
when my truck did this it was the solenoid on the firewall.. I always start with the cheapest thing first. Cross the terminals with a screw driver with the key in the run position and see if it starts up then. If so then thats your problem its a 10 minute fix make sure you disconnect the battery
Reply With Quote
Old 08-03-2010, 06:55 AM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 1997 - 2003 F150

Tags
2003, click, clicking, clicks, crazy, escape, f150, ford, fuse, gauges, speedometer, start, starting, truck, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup