Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Misc. > Audio & Video Systems, Navigation, Satellite Radio & Mobile Electronics
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Audio & Video Systems, Navigation, Satellite Radio & Mobile Electronics SPONSORED BY:

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 04-18-2010, 04:33 PM
Fordzilla80's Avatar
Fordzilla80 Fordzilla80 is offline
Postmaster
 
Join Date: Jun 2008
Location: Belleview,Fl
Posts: 4,722
Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.
Factory Radio won't trun on.

I have been looking for a Factory Ford Electronic Radio for my 1980 F100 for quite some time.Well,awhile back I picked one up from an 85 F250.I swapped my factory plug to the 85 style,added the memory wire to the clock memory circuit,and ran the speakers.Well,when I went to turn on the radio,I had nothing.I checked all my connections,and they were all fine.I was getting power on the radio side of the main connector.Well,I figured old radio,so i'll just look for another one.Well,I got a hit on two others,and tested them both.Same exact problem.None of them will turn on.There's no display,no sound,no anything.I decided to take them all apart and test all the solder points and wires to check and see if the radios are getting power internally.All the radios are getting power to just about every point I can try.I really don't understand it.It's as if there's nothing wrong,but they still won't turn on.Is there some kind of capacitor or something that could be blown causing the radio to not come on?All suggestions are greatly appreciated.Thanks guys.
__________________
Shaun
1980 Ford F150 4x4 Ranger Lariat
-6.6 400 V8/C6/NP208/D44/Ford 9.
2003 Ford Ranger Edge+
-3.0 V6/M5OD-R1/Ford 8.8
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 04-18-2010, 07:05 PM
ReAX's Avatar
ReAX ReAX is offline
Post Fiend
 
Join Date: May 2006
Location: Central Florida
Posts: 10,007
ReAX is a splendid one to beholdReAX is a splendid one to beholdReAX is a splendid one to beholdReAX is a splendid one to beholdReAX is a splendid one to beholdReAX is a splendid one to behold
Does the clock light up?

You've talked about power, but how about your grounds? Do you have a good chassis ground as well as the pigtail's ground?
__________________
<Table><TR><TD width=275>Too many mods to list, so click here.
Here are my tech write ups

</td><td> Look, see these two tow hooks? They look like tusks. And what kind of animal has tusks?</td></tr></table>
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-18-2010, 07:54 PM
Fordzilla80's Avatar
Fordzilla80 Fordzilla80 is offline
Postmaster
 
Join Date: Jun 2008
Location: Belleview,Fl
Posts: 4,722
Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.
My clock has the same exact problem,it does nothing,but gets power everywhere.

The grounds are good,i've checked and cleaned and rechecked everything.
__________________
Shaun
1980 Ford F150 4x4 Ranger Lariat
-6.6 400 V8/C6/NP208/D44/Ford 9.
2003 Ford Ranger Edge+
-3.0 V6/M5OD-R1/Ford 8.8
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-21-2010, 08:43 PM
Fordzilla80's Avatar
Fordzilla80 Fordzilla80 is offline
Postmaster
 
Join Date: Jun 2008
Location: Belleview,Fl
Posts: 4,722
Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.Fordzilla80 has a great reputation on FTE.
Anybody else got any ideas?
__________________
Shaun
1980 Ford F150 4x4 Ranger Lariat
-6.6 400 V8/C6/NP208/D44/Ford 9.
2003 Ford Ranger Edge+
-3.0 V6/M5OD-R1/Ford 8.8
Reply With Quote
Old 04-21-2010, 08:43 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Misc. > Audio & Video Systems, Navigation, Satellite Radio & Mobile Electronics

Tags
1980, 2004, blown, check, f100, f150, factory, ford, oem, power, problem, radio, raido, stock, truck, turn, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup