Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2007+ Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009 and 2010 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-08-2010, 10:18 AM
ParisDakar ParisDakar is offline
Freshman User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Southeast PA
Posts: 40
ParisDakar is starting off with a positive reputation.
PATS No Start Condition - HELP!

1997 Expedition, 147K. Pulled in the driveway and the engine quit. Engine will crank but won't start. When you go key on, the THEFT light goes on for 2 seconds, then flashes fast for 1 minute, then flashes code 16. Neither key will start it. I can't seem to connect with my OBDII reader. There is a single wire going to a clip (broken) that holds a contact into the lock cylinder, but that just sounds the key in chime. Can anyone help troubleshoot this? I'm about the replace the PATS transponder, assuming power and ground checks out. The only other option I have is to have it towed to the dealer and bend over. Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-08-2010, 10:51 AM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,008
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Wrong section. This is 07 and up.
__________________
1978 F250 Lariat 4x2
2008 Expedition Eddie Bauer 4x2


Reply With Quote
  #3  
Old 04-09-2010, 08:58 PM
ParisDakar ParisDakar is offline
Freshman User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Southeast PA
Posts: 40
ParisDakar is starting off with a positive reputation.
Yup. I realized that and put it in the other section. Thanks.
Reply With Quote
Old 04-09-2010, 08:58 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator

Tags
1997, 2002, 60, condition, excursion, expedition, explorer, fast, flashing, ford, key, light, navigator, no, pats, start, startm, theft, wrong

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup