03 excursion v10 with 65k 4x4 problems - Ford Truck Enthusiasts Forums
 

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Super Duty/Heavy Duty > Excursion - King of SUVs
Log In 


Excursion - King of SUVs 2000 - 2005 Ford Excursion SPONSORED BY:

03 excursion v10 with 65k 4x4 problems

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-30-2010, 08:03 PM
jquick1 jquick1 is offline
Freshman User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 45
jquick1 is starting off with a positive reputation.
03 excursion v10 with 65k 4x4 problems

i was leaving my yard earlier(ice strom today) put it in 4x4 worked fine. went to pick up my son at girlfriend and put in 4x4 to get in drive way and it would not work. tried it 5more time on the way home and when i got home and nothing. i hear it clicking but no 4x4. it done this one time before.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-30-2010, 10:25 PM
esaycho esaycho is offline
Senior User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 132
esaycho is starting off with a positive reputation.
I assume all the excursion's have the Electric shift system, so when you change the **** does the heater go to the defrost setting. If so you have a vacuum leak and the hubs are not being auto engaged. At the front wheels manually turn the selector from auto to lock, and then see if the 4x4 works
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2010, 11:21 AM
chinook507's Avatar
chinook507 chinook507 is offline
Freshman User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 41
chinook507 is starting off with a positive reputation.
Sounds like it could be the shift motor on the Xfer case.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-31-2010, 07:44 PM
RSQ4x4's Avatar
RSQ4x4 RSQ4x4 is offline
Junior User
 
Join Date: May 2008
Posts: 72
RSQ4x4 is starting off with a positive reputation.
I bet its the hubs, like before mentioned, manually engage the front hubs. If not check for vacuum leaks and if you don.t find any the lovely expensive seals behind the front hubs are probably bad.
Reply With Quote
 
 
 
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4x4 dash light blinking very fast! sa_hobbit 1997 - 2003 F150 1 02-14-2015 04:20 PM
might be done with this truck riden82 6.7L Power Stroke Diesel 24 01-03-2013 07:19 AM
Need some info/help Vinford 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 3 10-24-2012 09:10 PM
4X4 not disengaging GeneralC. Super Duty & Heavy Duty 9 06-03-2008 07:27 PM
need help with 99 expedition 4x4 2000gpr Expedition & Navigator 14 02-14-2007 10:21 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Super Duty/Heavy Duty > Excursion - King of SUVs

Tags
03, 2002, 4x4, excursion, excursions, ford, problems, system, v10

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:42 PM.

 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC2
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Terms of Service - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup