Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Small Chassis Trucks > Escape & Escape Hybrid
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Escape & Escape Hybrid Ford Escape, Ford Escape Hybrid, Mercury Mariner, Mazda Tribute

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-30-2009, 09:03 AM
blue88 blue88 is offline
Freshman User
 
Join Date: Jul 2002
Location: The Colony
Posts: 31
blue88 is starting off with a positive reputation.
Tire pressure sensor fault

I have a 2009 Escape with about 3000 miles. We drove from Dallas to KC this weekend. On the return trip a message saying "tire pressure sensor fault" came on. We stopped to check the tire pressures. There were all just fine. We got back on the highway. After a while the light went out and never came back on for the last 3-4 hours of driving.
I have seen reported issues on earlier Expy models with the strap sensors but not on the Escapes with the newer RF sensors. Has anyone else had this happen on their newer Escape?
I really like the way this Escape rides and handles on the highway. One of very few cars I have been able to ride in for 9 hours and not get uncomfortable. We averaged about 27 mpg for the trip @ 70-74 mph on cruise.
__________________
Leroy
03 Escape XLT V6, 09 Escape XLT I4
69 Galaxie 2dr. 351W, 95 Tbird LX 4.6L, 00 Honda CRV
Reply With Quote
Old 08-30-2009, 09:03 AM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 Escape, Scratches on windows ? 2010escape Escape & Escape Hybrid 6 06-20-2014 02:22 PM
2004 Mileage & o2 sensor issues CTCEscape Escape & Escape Hybrid 7 07-22-2012 09:03 AM
Tire Sensor Fault - on display gdcerie Escape & Escape Hybrid 5 01-27-2010 01:47 AM
'09 Escape questions Cudighi Escape & Escape Hybrid 37 08-06-2009 09:47 PM
Tire Pressure Sensor Reset GIANTOAK555 2007 - 2014 Expedition & Navigator 4 04-02-2009 01:01 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Small Chassis Trucks > Escape & Escape Hybrid

Tags
06, 2005, 2007, 2008, 2009, escape, explorer, fault, faults, ford, pressue, pressure, sensor, tire, truck

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


Participate In The Forums

Create new posts and participate in discussions. It's free!

Sign Up »





All times are GMT -5. The time now is 08:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup