Power Liftgate Problem - Ford Truck Enthusiasts Forums



2007 - 2014 Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 and 2014 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Power Liftgate Problem

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-20-2009, 01:05 PM
Bornzo Bornzo is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Aurora, Illinois
Posts: 67
Bornzo is starting off with a positive reputation.
Power Liftgate Problem

I was wondering if anyone can help me. I recently purchased and programmed 2 new 5 button remotes. The issue is that the remotes will not open/close the power liftgate. All other buttons work ie: lock/unlock doors and lift gate glass. Did I do something wrong like miss a step in programming the remotes? Any help is appreciated.

Mike
Reply With Quote
  #2  
Old 04-20-2009, 01:40 PM
Mud Doc's Avatar
Mud Doc Mud Doc is offline
Elder User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Burleson, TX
Posts: 885
Mud Doc is starting off with a positive reputation.
You're not working with one of the trucks in your sig, are you? What is this on?
Joe
Reply With Quote
  #3  
Old 04-20-2009, 01:47 PM
Bornzo Bornzo is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Aurora, Illinois
Posts: 67
Bornzo is starting off with a positive reputation.
Sorry forgot to update my vehicles. The vehicle in question is a 2007 Limited Expy.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-20-2009, 03:27 PM
Mud Doc's Avatar
Mud Doc Mud Doc is offline
Elder User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Burleson, TX
Posts: 885
Mud Doc is starting off with a positive reputation.
On my former '07 Nav and now '08, it takes two clicks of the fob button to activate the gate--both up and down. Rear window only takes one click. Hope this is the problem?
Joe
Reply With Quote
  #5  
Old 04-20-2009, 04:24 PM
Bornzo Bornzo is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Aurora, Illinois
Posts: 67
Bornzo is starting off with a positive reputation.
I have tried the two clicks and still does not seem to work liftgate. Everything else works except tailgate. I was wondering if I maybe programmed the remotes wrong.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-23-2009, 12:08 PM
Bornzo Bornzo is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Aurora, Illinois
Posts: 67
Bornzo is starting off with a positive reputation.
Does anyone have any suggestions for the liftgate problem I am having?
Reply With Quote
  #7  
Old 04-23-2009, 12:38 PM
function12's Avatar
function12 function12 is offline
Elder User
 
Join Date: Jan 2002
Location: houston
Posts: 538
function12 is starting off with a positive reputation.
Does it open automatically when you press the button on the dash?
Does it open automatically when you pull on the handle from the outside?

Maybe the lift arm is broken.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-23-2009, 12:47 PM
Bornzo Bornzo is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Aurora, Illinois
Posts: 67
Bornzo is starting off with a positive reputation.
function12, yes to both questions.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-23-2009, 01:19 PM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,132
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Quote:
Originally Posted by Bornzo View Post
I have tried the two clicks and still does not seem to work liftgate. Everything else works except tailgate. I was wondering if I maybe programmed the remotes wrong.
Did you get new remotes? Did you program them yourself?
Reply With Quote
  #10  
Old 04-23-2009, 01:44 PM
Bornzo Bornzo is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Aurora, Illinois
Posts: 67
Bornzo is starting off with a positive reputation.
The remotes are brand new and I programmed them myself. Like I said above, all the other buttons work fine except the liftgate button.
Reply With Quote
  #11  
Old 04-23-2009, 02:15 PM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,132
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
What happened to the original remotes? There must be a special procedure to program the lift button.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-23-2009, 07:19 PM
function12's Avatar
function12 function12 is offline
Elder User
 
Join Date: Jan 2002
Location: houston
Posts: 538
function12 is starting off with a positive reputation.
numbers on the back of my 07 fob are:
3L7T-15K601-AB
Reply With Quote
  #13  
Old 05-18-2009, 03:03 PM
Bornzo Bornzo is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Aurora, Illinois
Posts: 67
Bornzo is starting off with a positive reputation.
Sorry for so long since last post. I am still having the same problem. My numbers on back of remote is 3L7T-15K601-AA. Any help is appreciated.
Reply With Quote
  #14  
Old 05-18-2009, 05:05 PM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,132
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Probably dealer time. If you have less than 36K it is covered under warranty.
Reply With Quote
  #15  
Old 05-19-2009, 02:08 AM
Tylus's Avatar
Tylus Tylus is offline
Nuclear Machinist Mate
 
Join Date: Mar 2004
Location: Groton
Posts: 10,725
Tylus has a superb reputationTylus has a superb reputationTylus has a superb reputationTylus has a superb reputationTylus has a superb reputationTylus has a superb reputationTylus has a superb reputationTylus has a superb reputationTylus has a superb reputationTylus has a superb reputationTylus has a superb reputation
not a Warranty issue. sounds like you have the wrong remotes man.

my 08 Expy Limited has the "3L7T-15K601-AB" code as well.



the 3L7T-15K601-AA is for a Lincoln Navi...they both have the same buttons, but the Ford version are symbols, and the "AA" have writing instead




do you have the ones that came with the vehicles? or I'm guessing you bought it used, and they weren't there?
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
07 Navigator liftgate only opens with remote Navigator777 2007 - 2014 Expedition & Navigator 6 10-30-2016 01:04 PM
liftgate ajar the-pred Expedition & Navigator 2 08-17-2016 06:57 PM
3rd party flip key + power liftgate TheyCallMeBT 2007 - 2014 Expedition & Navigator 15 12-31-2013 12:15 AM
Power liftgate won't open by remote or dash button. Antonb3 2007 - 2014 Expedition & Navigator 10 02-02-2013 07:37 PM
Power Liftgate Module? dalesatter Expedition & Navigator 0 06-12-2010 01:34 AM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums >

Tags
09, 3l7t, 3l7t15k601aa, 3l7t15k601ab, expedition, ford, forums, liftgate, lincoln, making, navigator, noise, power, problems, program, tailgate

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:04 PM.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.