Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Regional Chapters > Mid-West Region
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Mid-West Region Illinois, Indiana,Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, Ohio, South Dakota, and Wisconsin.

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-16-2008, 08:53 AM
cknapp cknapp is offline
New User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
cknapp is starting off with a positive reputation.
2003 F350 6.0L surging/bucking

This is my first posting and I would like to thank all of you for your vast insight into my 6.OL diesel. I just found this sight the other day and am simply amazed at all of the useful information that you have posted. I started my research because I have a 2003 F350 with a 6.0L that has approx. 75000 miles on it and am having trouble with it surging/bucking when I run it at a constant speed over 60mph. Just a little background on the truck I do have a 4" MBRP exhaust on it with a cat delete pipe, Edge Performance chip and a K&N filter charger system on it. The chip & other mods have been on the truck since day 1 and I originally thought it could be the chip so I removed it and the truck had the same issues. Also, I did have the turbo and EGR replaced at approx. 35000. I read the forum on the EGR bypass/delete and performed the procedure last night but still the same issue came back. When the truck starts to act up you can hear a low thumping noise coming out of the air cleaner as it is an exposed air filter (K&N's design). It sounds like the VGT is acting up for one reason or another. Thinking this might be the issue I tried to unplug it while the truck was running to see if the problem cleared up. Upon doing this the black plastic housing holding the 2 wires going into the VGT broke and I did not see which wire went on which terminal so I just guessed and plugged the black w/blue stripe on the left terminal and all blue wire on the right terminal and it seemed to fix the problem. Was this dumb luck? I never had this plug off before so am I masking the true issue? Upon returning home I verified with a friends truck to see if I put the wires on right and I did not so I changed them around and the truck started running rough again. My questions are does it matter which wire goes on which terminal and does anyone have any other ideas what could be wrong? Please let me know. Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-10-2010, 02:19 PM
sycodivr sycodivr is offline
New User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
sycodivr is starting off with a positive reputation.
I just bought a 2003 F350 with a 6.0L that has approx. 75000 miles on it and am having trouble with it surging/bucking when I run it at a constant speed over 60mph. What's going on... cknapp posted same problem 9/16/08 but I don't see any answers.
Reply With Quote
Old 11-10-2010, 02:19 PM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission Woes? Hoosier 7.3 Clutch, Transmission, Differential, Axle & Transfer Case 0 09-11-2013 03:10 PM
Need help with surging rthacker 6.0L Power Stroke Diesel 43 12-29-2009 10:50 PM
2003 F350 6.0L surging/bucking cknapp 6.0L Power Stroke Diesel 1 09-17-2008 09:47 AM
2003 F350 6.0L surging/bucking cknapp 6.0L Power Stroke Diesel 1 09-16-2008 11:48 PM
6.0l Surging/Bucking in Tow/Haul crranch 6.0L Power Stroke Diesel 3 07-23-2004 04:47 AM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Regional Chapters > Mid-West Region

Tags
2003, 60, bg, bucking, bucks, cleaner, diesel, egr, excursion, f350, ford, navigator, problem, running, surging, truck

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


Participate In The Forums

Create new posts and participate in discussions. It's free!

Sign Up »





All times are GMT -5. The time now is 09:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup