Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2007+ Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009 and 2010 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 08-25-2008, 11:58 AM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,008
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Loud Ticking from engine...

Well my 08 with 7,500 miles is at the dealer. I started it this weekend and noticed a loud ticking coming from the engine. It varies with motor rpm. Sounds like a lifter banging. Very loud you can hear it half block away. Never got any check engine light or anything. Any ideas what could make that noise?
__________________
1978 F250 Lariat 4x2
2008 Expedition Eddie Bauer 4x2


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 08-25-2008, 03:19 PM
nfntruth nfntruth is offline
Senior User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Charleston
Posts: 201
nfntruth is starting off with a positive reputation.
Mine makes that noise as well, I just assumed it was a belt loose. Mine goes in for service next week, I have about 8K miles.
__________________
06 F250, Lariat 6.0L Powerstroke, Draw tite hide a hitch gooseneck
2001 Isuzu Vehicross, Aussie Locker, 34" Kevlar tires, tons of extras, 1 of about 4000 ever made
1993 Trooper RS, Aussie Locker, 33" Mudders, 1 of 1500 in the US
http://www.fuelly.com/sig-us/55407.png
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-25-2008, 06:25 PM
IQ9 IQ9 is offline
Senior User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 351
IQ9 is starting off with a positive reputation.
I hope you don't hear the" Oh, thats normal...nothing wrong that the tech can find" or "Tech says they can't seem to get it to do what you are saying BUT we did note it in your file."
__________________
White Sand 08 Expy EL Limited 4x4 with everything but the power running boards & trip tunes.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-25-2008, 06:31 PM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,008
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Quote:
Originally Posted by IQ9 View Post
I hope you don't hear the" Oh, thats normal...nothing wrong that the tech can find" or "Tech says they can't seem to get it to do what you are saying BUT we did note it in your file."
No, they called. Something about variable valves acting as though there is no oil. They will know more tomorrow.
__________________
1978 F250 Lariat 4x2
2008 Expedition Eddie Bauer 4x2


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-28-2008, 06:08 PM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,008
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Update. They are replacing the heads on the driver side of the engine. Not sure exactly happened, but I think the dealer just keeps replacing parts until things are fixed. Seems unusual for the valves to go bad in 7500 miles, but I know random things happen.
__________________
1978 F250 Lariat 4x2
2008 Expedition Eddie Bauer 4x2


Reply With Quote
Old 08-28-2008, 06:08 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator

Tags
2007, engin, expedition, lincoln, loud, navigator, ticking

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup