Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Ford V6 > 3.8 & 4.2L V6
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2002 v6 po4o1 how to clean egr ports ?

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-03-2008, 06:57 PM
xclint xclint is offline
New User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
xclint is starting off with a positive reputation.
2002 v6 po4o1 how to clean egr ports ?

p0401 code back on after 8 months - lot of discussion on cleaning TB ports and intake ports. TB was clean but confused on where are the EGR ports located on manifold - do you have to pull it to clean ? Any info or pics would be helpful.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-07-2008, 11:10 AM
T K T K is offline
Freshman User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 28
T K is starting off with a positive reputation.
What did you do to fix it 8 months ago?

On my snap-on scanner the possible causes strongly looks to the DPFE sensor as the cause. Might want to replace it. I know Ford has up-dated this part because of the problems with the original sensors & there is a TSB out for this issue (TSB 04-11-01). You might want to look into it.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-07-2008, 01:29 PM
xclint xclint is offline
New User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
xclint is starting off with a positive reputation.
Changed out the DPFE ~ Sept 07 with one purchased from Pep Boys - cleared code - lasted about 7 mths.
Read all the info on using only OEM part for this failure
Live in Tx where heat can be an issue under the hood.
Just want to verify that EGR ports are clean - when I cleaned TB didn't notice anything plugged but that was the TB stand alone.
Has about 75K miles on it.
Thanks for responding TK -
Reply With Quote
Old 08-07-2008, 01:29 PM
 
 
 
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
expedition major skip and hard starting jrp79 Expedition & Navigator 6 12-24-2013 02:41 PM
1999 lightning EGR+o2 codes running rough at light throttle moto285 Lightning, Harley-Davidson F-150, Roush F-150 & Saleen F-150 0 10-10-2011 09:48 PM
High idle after carbon clean Bronc1 1997 - 2003 F150 5 11-16-2009 09:11 PM
Mobil 1 High Milage question gabocar Expedition & Navigator 6 10-21-2008 01:02 PM
code P0401 white lighting Expedition & Navigator 4 11-27-2006 06:44 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Ford V6 > 3.8 & 4.2L V6

Tags
041101, 2001, 2002, 42, 42l, cleaing, clean, cleaning, dfpe, egr, f150, ford, po4o1, ports, sensor, tsb, v6

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


Participate In The Forums

Create new posts and participate in discussions. It's free!

Sign Up »


All times are GMT -5. The time now is 03:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Terms of Service - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup