Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Regional Chapters > Southwest Region > Oklahoma Chapter
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Oklahoma Chapter Join Chapter, Leader: Gary Lewis

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 05-21-2008, 01:03 PM
1973FordRanger4X4 1973FordRanger4X4 is offline
New User
 
Join Date: May 2008
Posts: 5
1973FordRanger4X4 is starting off with a positive reputation.
Unhappy electrical issues

I'm having an issue with the altinator not charging the battery. The battery and altinator and regulator are new so i dont understand why the powers not getting to the battery to charge it. The battery and altinator have been tested and work. Any help would be appreciated, im in the Enid Ok area so if ur a local maybe u could look at it and help me out?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 05-21-2008, 06:57 PM
jwtimme jwtimme is offline
Posting Guru
 
Join Date: Nov 2000
Location: tulsa
Posts: 1,009
jwtimme is gaining momentum as a positive member of FTE.
I have had bad alternators test good because the kids working the counters don't know what they are doing. Make sure they put the alternator under a load when they test it.

Also make sure that you have good connections at the solenoid and positive battery post.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-21-2008, 07:08 PM
1973FordRanger4X4 1973FordRanger4X4 is offline
New User
 
Join Date: May 2008
Posts: 5
1973FordRanger4X4 is starting off with a positive reputation.
Unhappy

yeah i have done all the above and still no good charging. I think it might be a fuseable link but i dont know where the one is that runs between the battery and altinator.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 05-21-2008, 08:11 PM
jwtimme jwtimme is offline
Posting Guru
 
Join Date: Nov 2000
Location: tulsa
Posts: 1,009
jwtimme is gaining momentum as a positive member of FTE.
How are you checking the charging of the alternator? And if you think there is a problem with the wiring then run a wire from the alternator to the battery.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 05-29-2008, 05:31 PM
SwOkcOffRoader's Avatar
SwOkcOffRoader SwOkcOffRoader is offline
Posting Guru
 
Join Date: Jul 2003
Location: okc
Posts: 2,358
SwOkcOffRoader has a good reputation on FTE.SwOkcOffRoader has a good reputation on FTE.
once i had that problem, after i changed the alt and reg, it stopped charging...i had to put a capasiter (sp?) on the regulator....i noticed my 78 had this thing on it but my 76 didnt....i just swapped it over and it has worked fine since...if your regulator dont already have one, there will be a yellow wire that isnt hooked up on the regulator, thats what it hooks to....i hope this helps....

Click the image to open in full size.
__________________

Why is there never enough time to do it right the first time, but always enough time to do it again??
....Will work for Rep points....
Reply With Quote
Old 05-29-2008, 05:31 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Regional Chapters > Southwest Region > Oklahoma Chapter

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup