Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2004 - 2008 F150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2004 - 2008 F150 2004, 2005, 2006, 2007 and 2008 Ford F150's with 5.4 V8, 4.6 V8 or 4.2 V6 engine
SPONSORED BY:
Click HereAdvertisement

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-13-2008, 09:02 AM
Mudburg Mudburg is offline
New User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 20
Mudburg is starting off with a positive reputation.
Question A/C Problem - 2005 F-150 SCab

Got a problem with the A/C (Climate Control) in my 2005 F-150 SCab, lariat, 5.4L, V8. In the morning I used the defroster to shake off some Florida humidity on the way to work. When I left work it rained and I needed some A/C. Went to turn it on and absolutely nothing happened. No lights, no action, no breeze.

The rest of the console instruments work fine (radio, lighter, rear object notification option), but not the blasted A/C. Seemed dead. Because it seemed isolated, I checked the fuse box for some blown fuses related to the A/C, #13, and #14. Nothing was wrong.

Anyone's assistance would be greatly appreciated prior to me letting the dealer put the diagnostic machine on it.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2008, 09:14 AM
black04lariat's Avatar
black04lariat black04lariat is offline
Elder User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Greenville, SC
Posts: 968
black04lariat is starting off with a positive reputation.
I had an issue with mine last week. My control panel still lit up but the clutch wasn't engaging. Well I searched the fuse box and none were bad, but I still replaced any fuse I could that said A/C. Well it fixed the problem(could have just been a crappy connection). Maybe try replacing the fuses even though they look good....I looked and tested mine with a meter and they read fine.

Also, you may want to pop the radio bezel off and make sure that no plugs on the back of the control panel came off somehow.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-13-2008, 09:43 AM
Mudburg Mudburg is offline
New User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 20
Mudburg is starting off with a positive reputation.
Thanks, I'll look at both the fuses again and the radio bezel. A month ago I had a satellite radio installed. Maybe they loosened up a connection in the back. How hard is it to get the bezel off. It seemed easy for the satellite radio installer.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-13-2008, 11:42 AM
black04lariat's Avatar
black04lariat black04lariat is offline
Elder User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Greenville, SC
Posts: 968
black04lariat is starting off with a positive reputation.
It just pops off. You can probably open the ashtray and fit your fingers underneath the bezel and pop it off...or just get a small flat putty knife or wrap a small flatblade screwdriver in something and pry it out just be sure not to damage the dash. Real easy to do.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-13-2008, 01:32 PM
Mudburg Mudburg is offline
New User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 20
Mudburg is starting off with a positive reputation.
Thanks. Just got some new fuses and I'll do some replacing tonight. I'll also take your advice and carefully remove the bezel and look for any loose connections. Hopefully, it will be as easy as that.
Reply With Quote
Old 02-13-2008, 01:32 PM
 
 
 
Reply


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2004 - 2008 F150

Tags
150, 2005, ac, f150, ford, issues, problem, problems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup