Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V8 (4.6L, 5.4L)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-11-2007, 08:31 PM
MeDNKD MeDNKD is offline
New User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
MeDNKD is starting off with a positive reputation.
Exclamation 2002 5.4L Expedition wont start

I had my passenger side manifold bolts replaced yesterday. I drove home (nice and quiet ride). Later took it to the store. Then this am, went to start and the truck would not start. Fuel pump is making noise like it's cycling. I tried ether in the air intake, but just a slight firing with out starting. Has 120,000 miles and never had a problem starting. Any suggestions? Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2007, 10:29 PM
bigblock_drock bigblock_drock is offline
Elder User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 651
bigblock_drock is starting off with a positive reputation.
welcome
could be a few things... try starting while giving some gas, if that helps then its the IAC vavle...
you say the fuel pumps working and slight firing maybe the injectors are bad...

thats all i can think of for now hopefully others will chime in and help.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-12-2007, 07:04 PM
LxMan1's Avatar
LxMan1 LxMan1 is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: Louisville,Ky.
Posts: 22,271
LxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant future
Check all of your ground cables to make sure they are tight. A bad chassis ground can make the computer do strange things.
__________________
Jimmy- FTE Moderator

88 5.0 LX Mustang
63 F100 351W/C6

Reply With Quote
Old 08-12-2007, 07:04 PM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ICP 97_Stroke 1994.5 - 1997 7.3L Power Stroke Diesel 7 08-03-2013 08:31 AM
Kinda no start. pin8246 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 6 12-27-2012 06:52 AM
Starting Issues Donald Becknel 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 15 11-28-2012 06:46 AM
no start cold ozzy460 1994.5 - 1997 7.3L Power Stroke Diesel 9 12-31-2010 11:23 AM
Truck starts jerking in reverse Rick67 Super Duty & Heavy Duty 2 09-20-2003 12:41 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V8 (4.6L, 5.4L)

Tags
02, 2002, 2007, 46l, 54, 54l, ether, expedition, expediton, fire, ford, start, starting, suspension, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


Participate In The Forums

Create new posts and participate in discussions. It's free!

Sign Up »





All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup