vane airflow sensor problem.... - Ford Truck Enthusiasts Forums



vane airflow sensor problem....

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-15-2006, 12:06 PM
nhswrld nhswrld is offline
Senior User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bethlehem, PA
Posts: 133
nhswrld is starting off with a positive reputation.
vane airflow sensor problem....

ok so i got my little 2.3 turbo to run...but it runs horrible and is hard to keep running, so i ran a computer on it and it threw out the codes 58, 66, and 81 ...all seeming to do with the vane airflow circut being faulty, i figured ok bad maf/vane airflow sensor because they were known to go pretty easy, bought a new one and im still throwing codes.....

so i rechecked my wiring because this engine is out of an 88 turbo coupe and is now in my 86 ranger...now the wire diagram out of the chilton book for the tbird is showing me diff color wires to the vane air sensor then what is actually there...but it also ties in with the tp sensor in the diagram which has the correct colors...i rechecked and there is no other plug that could fit that sensor...so i am lost...what exactly is the path of the wires off of the vane airflow sensor?...are there any other possibilities it could be???

thanks for any input..im goin nuts here!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-15-2006, 12:11 PM
nhswrld nhswrld is offline
Senior User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bethlehem, PA
Posts: 133
nhswrld is starting off with a positive reputation.
also the colors in the diagram are showing org/wht and wht/blk commin off the computer goin to the vane air sensor then from there org/wht goin to the tp sensor and blk/wht goin in a chain back to the computer...the wires on the vane airflow sensor though right now are tan/lt grn, purple/wht, grey, brwn/wht ....
Reply With Quote
  #3  
Old 07-18-2006, 09:45 PM
jimdandy jimdandy is offline
Posting Guru
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,448
jimdandy has a good reputation on FTE.jimdandy has a good reputation on FTE.jimdandy has a good reputation on FTE.
Smile

What wiring harness are you using? jd
Reply With Quote
 
 
Reply


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > >

Tags
150, 46, air, airflow, bad, f150, f250, flow, ford, meter, problems, sensor, troubleshooting, v10, vane

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:19 AM.