Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Regional Chapters > Mid-West Region > Michigan Chapter
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Michigan Chapter Join Chapter, Leader: just another truck

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 03-08-2006, 10:22 PM
bluneon bluneon is offline
Senior User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 156
bluneon is starting off with a positive reputation.
my call out for help with truck; stumped near detroit

i'm stumped as to what's wrong with my truck.

it's an 89 f150 with the 302 EFI AOD 2wd. XLT lariat

i'm near detroit so if anyone can offer a hand and/or advise come take a look at my truck that would be great. it just won't start. just cranks and crank until it finally leaves me with a dead battery.

thanks.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03-09-2006, 03:19 PM
gman41364 gman41364 is offline
Junior User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Mid Michigan
Posts: 56
gman41364 is starting off with a positive reputation.
have you pulled a plug to make sure you have A) spark B) fuel getting to the cylinders yet?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-09-2006, 04:20 PM
bigredtruckmi's Avatar
bigredtruckmi bigredtruckmi is offline
Postmaster
 
Join Date: Jan 2005
Location: Grand Ledge, Michigan
Posts: 4,587
bigredtruckmi has a good reputation on FTE.bigredtruckmi has a good reputation on FTE.bigredtruckmi has a good reputation on FTE.
A. wonder if ignition wires are damp and shorting out??? B. Fuel filter/fuel pump??
__________________
red 04 F250 build date 04/04 6.0 PSD
2013 gulfstream canyon trail fifth wheel Aztec edition 40 ft
Vietnam Vet/ OS1 USN/USNR retired 26 years
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-11-2006, 09:35 AM
Ervin Ervin is offline
Senior User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Medina, Ohio
Posts: 307
Ervin is starting off with a positive reputation.
Hi, I was just surffing around and saw your post. Pull the cap and see if you dist. is turning. Could be a timing chain. Mine just did this. Erv
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-12-2006, 07:23 PM
bluneon bluneon is offline
Senior User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 156
bluneon is starting off with a positive reputation.
ok. problem fixed. i finally got time to replace the plugs and wires, i also replaced the dist. cap.

the truck started right up. i went to hook up the scanner to the plug under the hood and then the truck cut out.

turns out one of the fuel pump relay wires was extremely corroded that the terminal end broke off, hence cutting off fuel to the motor when i was handling the wires in that area for the scanner.

whether this was the original problem in the begining, i wouldn't know. but now i gotta run to the store and grab a terminal so i can hook up the fuel relay back on.

and here i was blowing my nonstart problem out of proportion with the TFI harness and module and the distributor...

thanks, guys.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-13-2006, 04:49 AM
Jimjdb1's Avatar
Jimjdb1 Jimjdb1 is offline
Elder User
 
Join Date: Dec 2000
Location: Michigan
Posts: 654
Jimjdb1 is starting off with a positive reputation.
bluneon:

Glad to hear you got her fixed. Hope everything stays cool on your end.

BTW: welcome to FTE. Hope you will hang around awhile and check us out. I think you will find out that we are a pretty good bunch of guys and gals.

Don't forget to join the chapter.

Jim
Reply With Quote
Old 03-13-2006, 04:49 AM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Regional Chapters > Mid-West Region > Michigan Chapter

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup