Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Ford Vans and other vehicles > Ranchero & 1961 - 1967 Econoline
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-08-2005, 03:24 PM
Babin Babin is offline
Junior User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 74
Babin is starting off with a positive reputation.
Exclamation Fuel pressure Issue?

1987 302 EFI

Ok ok, I really need help here. My van as to run in 2 weeks.

Here's the other topic explaining my problems so far:
http://www.ford-trucks.com/forums/showthread.php?t=3152...ad.php?t=315230 (posted in november)

What I did today: removed the doghouse to acess the fuel rail.
Key ON: fuel bursting out of the fuel pressure check valve then stops. I gess the electric pump builds up the pressure to start. I also gess that when you crank and start, it runs constantly.

Key ON once, doesn't start (but crank all right). Key ON, OFF, ON, cranks almost starts, burns something. When I go ON three times, it starts for about 2 sec and dies. Same scenario on both thanks.


I crawled under it. My friend was operating the key. Key ON on front tank: bzzz and click in the front tank. Switch to rear, key ON on rear tank, bzzz and click.

It doesn't run on either tanks. Looks like I need to build some pressure to get it to run.

My gess:
- Electric pump weak close to death
or
- Tank switch box improperly working.

I still need to find a fuel pressure gage.
Is the electric pump working constantly when you crank the engine?

Thanks for your help.
Etienne
Reply With Quote
  #2  
Old 04-11-2005, 09:26 AM
ranchero77's Avatar
ranchero77 ranchero77 is offline
Senior User
 
Join Date: Oct 2003
Location: in a house
Posts: 347
ranchero77 is starting off with a positive reputation.
or it could just be a bad pressure regulator. that could explain your "When I go ON three times, it starts for about 2 sec and dies" cycling the pump multiple times on may be building enough pressure to make it past the faulty regulator. or the same reason for suspecting a weak pump. but still no use in stabbing at faulty parts till you put a gauge on it.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-19-2005, 08:39 PM
Babin Babin is offline
Junior User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 74
Babin is starting off with a positive reputation.
Had it towed to the garage because the weather was bad and I was in a rush.

Faulty MAP sensor was the problem...
Reply With Quote
Old 04-19-2005, 08:39 PM
 
 
 
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Ford Vans and other vehicles > Ranchero & 1961 - 1967 Econoline

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup