Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Small Chassis Trucks > Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator 1991-1994, 1995-2001, 2002-2005, 2006-2010 Ford Explorer

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-05-2003, 08:25 PM
tosterbe tosterbe is offline
New User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3
tosterbe is starting off with a positive reputation.
OBD2 - P0153 Troubleshooting

I am having trouble with a recurring P0153 code. The book with the reader says that it is a o2 sensor circuit slow response in Bank 2 Sensor 1. I have replaced the sensor that is after the CAT (as per other notes on this forum). After 8 miles of driving, the code was back. Any ideas?

Thanks,

Todd
Reply With Quote
  #2  
Old 01-05-2003, 11:14 PM
Racerguy's Avatar
Racerguy Racerguy is offline
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2002
Location: BC, Canada
Posts: 12,666
Racerguy is a splendid one to beholdRacerguy is a splendid one to beholdRacerguy is a splendid one to beholdRacerguy is a splendid one to beholdRacerguy is a splendid one to beholdRacerguy is a splendid one to beholdRacerguy is a splendid one to beholdRacerguy is a splendid one to behold
OBD2 - P0153 Troubleshooting

P0153 is for the front sensor on bank 2 (driver's side), not the sensor after the cat.
__________________
Dave - FTE moderator
Forum Guidelines
this space for rent
Reply With Quote
  #3  
Old 01-06-2003, 08:56 PM
tosterbe tosterbe is offline
New User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3
tosterbe is starting off with a positive reputation.
OBD2 - P0153 Troubleshooting

Thanks... thought that I might have changed the wrong sensor...

Todd
Reply With Quote
  #4  
Old 01-07-2003, 10:46 AM
CMCI CMCI is offline
New User
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 4
CMCI is starting off with a positive reputation.
Post OBD2 - P0153 Troubleshooting

Reply With Quote
Old 01-07-2003, 10:46 AM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Small Chassis Trucks > Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator

Tags
04, 2002, code, escape, expedition, explorer, f150, ford, o2, obd, obd2, p0153, po153, sensor, side

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup