Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V10 (6.8l)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Modular V10 (6.8l) SPONSORED BY:

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-19-2014, 08:52 PM
jakesterrocks jakesterrocks is offline
Freshman User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 25
jakesterrocks is starting off with a positive reputation.
help!!! motor turns over but wont fire up

ive got a 2000 ex with a v-10.it turns over but wont start.i changed fuel pump and filter sunday.got it to fire up one but now nothing.the fuel rail has fuel in it.whats wrong with it.oh,and it has a new battery to.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2014, 10:19 PM
Bigpipes 35's Avatar
Bigpipes 35 Bigpipes 35 is offline
Postmaster
 
Join Date: Feb 2011
Location: forest lake minnesota
Posts: 2,975
Bigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant future
Quote:
Originally Posted by jakesterrocks View Post
ive got a 2000 ex with a v-10.it turns over but wont start.i changed fuel pump and filter sunday.got it to fire up one but now nothing.the fuel rail has fuel in it.whats wrong with it.oh,and it has a new battery to.
First thing I would check is fuel pressure at the rail with a gauge..
__________________
Chris aka FTEMaB 3
2003 F250 fx4 cc short box. 5.4 , 4.30 gears, flowmaster 50 , spd Y pipe , eagle alloys , 285/70/17 nitto terra grapplers, SCT X3 tuned , warn manual hubs, 6.0 trans cooler mod
2006 Keystone sprinter copper canyon
2000 f150 4x4 work truck 4.6 AKA Martha
http://i1206.photobucket.com/albums/...es35/truck.jpg
Reply With Quote
  #3  
Old 08-19-2014, 10:23 PM
Stewart_H's Avatar
Stewart_H Stewart_H is offline
Moderator
 
Join Date: May 2004
Location: Central Coast of CA
Posts: 19,452
Stewart_H has a superb reputationStewart_H has a superb reputationStewart_H has a superb reputationStewart_H has a superb reputationStewart_H has a superb reputationStewart_H has a superb reputationStewart_H has a superb reputationStewart_H has a superb reputationStewart_H has a superb reputationStewart_H has a superb reputationStewart_H has a superb reputation
Moved to the 6.8L V10 forum.

Stewart
__________________
The Brotherhood of FTE <-click the link
1999 F150 Lightning: WMS built block, 6lb lower, Monsterbox, Truetrac, CF driveshaft
1999 PSD F250 SC 4x4: 38R, Stage 2's, T-500, JW trans, Live Tuned, lotsa Riffraff stuff
2000 PSD Excursion 4x4: 38R, JW trans, F5, MBRP, AFE, OBA and Pre-Pump, V & B codes
Never Fry Bacon NAKED!
Reply With Quote
  #4  
Old 08-19-2014, 10:27 PM
jakesterrocks jakesterrocks is offline
Freshman User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 25
jakesterrocks is starting off with a positive reputation.
I rented a tester and it showed no pressure. Even when I cranked the motor over. I listened by the filler to hear if pump was running. All I heard when ignition was turned on was a pressure sound then nothing. I'm stumped!!
Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2014, 10:32 PM
Bigpipes 35's Avatar
Bigpipes 35 Bigpipes 35 is offline
Postmaster
 
Join Date: Feb 2011
Location: forest lake minnesota
Posts: 2,975
Bigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant future
Quote:
Originally Posted by jakesterrocks View Post
I rented a tester and it showed no pressure. Even when I cranked the motor over. I listened by the filler to hear if pump was running. All I heard when ignition was turned on was a pressure sound then nothing. I'm stumped!!
If I remember correctly a 2000 will still have fuel pump relay, If you have no pressure than replace that first if you continue to have no pressure than its either a wiring issue going to the pump or you got a faulty replacement pump..
__________________
Chris aka FTEMaB 3
2003 F250 fx4 cc short box. 5.4 , 4.30 gears, flowmaster 50 , spd Y pipe , eagle alloys , 285/70/17 nitto terra grapplers, SCT X3 tuned , warn manual hubs, 6.0 trans cooler mod
2006 Keystone sprinter copper canyon
2000 f150 4x4 work truck 4.6 AKA Martha
http://i1206.photobucket.com/albums/...es35/truck.jpg
Reply With Quote
  #6  
Old 08-19-2014, 10:35 PM
jakesterrocks jakesterrocks is offline
Freshman User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 25
jakesterrocks is starting off with a positive reputation.
So I should replace the relay?
Reply With Quote
  #7  
Old 08-19-2014, 10:53 PM
Bigpipes 35's Avatar
Bigpipes 35 Bigpipes 35 is offline
Postmaster
 
Join Date: Feb 2011
Location: forest lake minnesota
Posts: 2,975
Bigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant futureBigpipes 35 has a brilliant future
Quote:
Originally Posted by jakesterrocks View Post
So I should replace the relay?
If you know how to test it you can but a new one is like $10.00 at any auto parts store so I would just replace it..
__________________
Chris aka FTEMaB 3
2003 F250 fx4 cc short box. 5.4 , 4.30 gears, flowmaster 50 , spd Y pipe , eagle alloys , 285/70/17 nitto terra grapplers, SCT X3 tuned , warn manual hubs, 6.0 trans cooler mod
2006 Keystone sprinter copper canyon
2000 f150 4x4 work truck 4.6 AKA Martha
http://i1206.photobucket.com/albums/...es35/truck.jpg
Reply With Quote
  #8  
Old 08-20-2014, 06:33 PM
jakesterrocks jakesterrocks is offline
Freshman User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 25
jakesterrocks is starting off with a positive reputation.
Yep.the relay was bad.lol.thanks bigpipes!
Reply With Quote
  #9  
Old 08-20-2014, 08:29 PM
jakesterrocks jakesterrocks is offline
Freshman User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 25
jakesterrocks is starting off with a positive reputation.
OK.so I'm starting to wonder.truck started up after I changed relay, turned it off for a min.tried it again and it took a bit to fire but did start.then left it sit for half hour not running and it started back up just fine.took it to restaurant to eat and came out and it wouldn't fire again. It took 4 tries, long tries mind you, for it to start.anyone got anything I need to try? Appreciate the help greatly.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-20-2014, 08:39 PM
Don Sawyers's Avatar
Don Sawyers Don Sawyers is offline
New User
 
Join Date: Aug 2014
Location: Tuscola Texas
Posts: 11
Don Sawyers is starting off with a positive reputation.
Same problem different vehicle

I had a buick rendezvous. It would quit running so same as you I replaced the fuel pump in the tank. worked like a charm for a day or two then quit again. pulled the pump and exchanged it for another. Again it worked fine for a day or two and quit again, so I took that pump back and upgraded to a Delphi pump. Again it worked fine for a few days and quit. So I broke down and put it in the shop and they replaced the wiring connector on the harness going to the fuel pump and its been running like a new car ever since. Just a suggestion. Good luck!
Reply With Quote
  #11  
Old 08-21-2014, 08:22 PM
Wolfboro's Avatar
Wolfboro Wolfboro is offline
Senior User
 
Join Date: Feb 2006
Location: FL
Posts: 419
Wolfboro is gaining momentum as a positive member of FTE.
Fuel pressure regulator ?
__________________
Beware of hip-shooters and faked experts.

2003 F-350 SD, XL SuperCab, SRW, 2x4, LB , V10, 4.3 rear axle w/LS , 6-spd manual -ZF Friedrichshafen AG, no mod.
Reply With Quote
Old 08-21-2014, 08:22 PM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 Ford Edge 4.0 wont start burnet44 Ranger & B-Series 13 11-22-2014 11:45 AM
firing order ky94f250 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 14 05-22-2014 10:32 PM
'94 ranger turns over fine - no spark at all. Tom Norton Ranger & B-Series 4 10-02-2012 12:40 PM
truck wont run dtc's # p1670 and p0340 johnt471 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 5 01-05-2010 10:00 PM
turns over but wont fire JHAM 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 8 04-13-2009 11:35 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V10 (6.8l)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


Participate In The Forums

Create new posts and participate in discussions. It's free!

Sign Up »





All times are GMT -5. The time now is 11:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup