Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007 - 2014 Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2007 - 2014 Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 and 2014 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-18-2014, 10:57 AM
pharmadave pharmadave is offline
New User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 1
pharmadave is starting off with a positive reputation.
Cool 2008 Expedition Fast Crank, no start.....

Hope someone has a thought other than what I am thinking...

Was driving on highway last night when oil light came on. Within 30 seconds, truck sputtered and died. Tried cranking and engine would almost half crank but didnt really turn. Replaced the AC compressor a month ago because it froze/locked up (bearings) and it acted almost the same way this time. Got it home, it was indeed low on oil, but actually started cranking. Added oil back, and put a battery charger on it. It now cranks fast.

I have checked all points in the belt travel and all are moving. I also shot ether to check for fuel. There is gas. I checked the fuel shutoff switch. Am I right in saying that this truck probably needs new timing components? I also disconnected battery just for grins and giggles. One person said that these vehicles have a shutoff switch if too low on oil. If so, is there a specific procedure for resetting this switch? Thanks for any help!!!
Reply With Quote
Old 08-18-2014, 10:57 AM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Won't start no fuel to injectors ctbiodzl Pre-Power Stroke Diesel (7.3L IDI & 6.9L) 34 02-27-2014 10:12 PM
Hooking up fuel shutoff solenoid flainn Pre-Power Stroke Diesel (7.3L IDI & 6.9L) 13 09-23-2012 04:43 PM
oil shutoff?? 2005f-150 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 6 11-15-2010 10:40 PM
04 f350, no juice to starter whits Super Duty & Heavy Duty 2 03-13-2007 12:08 PM
Rough low idle and check engine light in my 96 bronco help! Goble18 1978 - 1996 Big Bronco 9 01-30-2004 07:09 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007 - 2014 Expedition & Navigator

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup