Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Older, Classic & Antique Trucks > 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 1987 - 1996 Ford F-150, F-250, F-350 and larger pickups - including the 1997 heavy-duty F250/F350+ trucks

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-03-2014, 11:25 PM
FordFoolDave FordFoolDave is offline
New User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
FordFoolDave is starting off with a positive reputation.
1991 F250 w/ no power will not start

Hey guys back again.

Same truck 1991 F250 XLT Lariat 4x4 w/ 460 7.5L V8.

Problem is this time, I'm getting no power to anything. I mean nothing. No buzzers, bells, whistles, lights, nothing.
I just replaced (with new parts mind you) the battery, starter solenoid, starter, battery cables (positive and negative) and now I'm at a loss.
I'm getting power to the solenoid after testing it, but it seems to end there. Frame to battery ground and block to battery ground are also good.
Also no blown fuses.

Any of you out there got a clue?
Almost at the end of my line here and about to drop it at a mechanics and see what tomfoolery they can come up with.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-04-2014, 08:35 AM
subford's Avatar
subford subford is online now
Post Fiend
 
Join Date: Aug 2005
Location: Easton,Ks
Posts: 17,277
subford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud of
You put the all of the smaller wires with rings on the wrong side of the starter solenoid (relay). They all go on the with the battery cable from the pos (+) post of the battery.
__________________
95 F150 302 4R70W EB EX-CAB
94 F53 460 E4OD COACHMEN SANTARA RV
83 F150 Flare Side 351W AOD
77 F250 351M-2V NP 435/4 Speed 4X4
subford@gmail.com
Bill K, Kansas Chapter
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2014, 01:21 PM
FordFoolDave FordFoolDave is offline
New User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
FordFoolDave is starting off with a positive reputation.
I put them all on the wrong side? So if everything goes on the power side does that mean only the starter goes on the other side?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-04-2014, 04:14 PM
FordFoolDave FordFoolDave is offline
New User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
FordFoolDave is starting off with a positive reputation.
Alright so I switched everything around and I have power to the interior now!

Everything works as it should but when I go to start the truck nothing at all happens. No click from the starter or solenoid.

I tried jumping the posts on the solenoid and was met with a loud pop and spark but nothing else.

Seems like a grounding issue but the starter grounds to the bell housing and that's the only place that comes to mind where a bad ground would come into play. Especially since all grounds on the battery are fine and everything else works just fine.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-04-2014, 05:15 PM
subford's Avatar
subford subford is online now
Post Fiend
 
Join Date: Aug 2005
Location: Easton,Ks
Posts: 17,277
subford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud of
Did you put the small push on wire back on the solenoid?
__________________
95 F150 302 4R70W EB EX-CAB
94 F53 460 E4OD COACHMEN SANTARA RV
83 F150 Flare Side 351W AOD
77 F250 351M-2V NP 435/4 Speed 4X4
subford@gmail.com
Bill K, Kansas Chapter
Reply With Quote
  #6  
Old 08-04-2014, 05:17 PM
FordFoolDave FordFoolDave is offline
New User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
FordFoolDave is starting off with a positive reputation.
Yeah onto the top s post. The old solenoid only had one post but my new one has a top s post and a bottom I post. So I just put it back on where the other one was.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-04-2014, 05:39 PM
subford's Avatar
subford subford is online now
Post Fiend
 
Join Date: Aug 2005
Location: Easton,Ks
Posts: 17,277
subford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud of
It goes on the "S" post.
__________________
95 F150 302 4R70W EB EX-CAB
94 F53 460 E4OD COACHMEN SANTARA RV
83 F150 Flare Side 351W AOD
77 F250 351M-2V NP 435/4 Speed 4X4
subford@gmail.com
Bill K, Kansas Chapter
Reply With Quote
  #8  
Old 08-04-2014, 08:32 PM
FordFoolDave FordFoolDave is offline
New User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
FordFoolDave is starting off with a positive reputation.
Well its on the s post. All power is back to the interior. Just still won't start.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-04-2014, 09:08 PM
subford's Avatar
subford subford is online now
Post Fiend
 
Join Date: Aug 2005
Location: Easton,Ks
Posts: 17,277
subford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud ofsubford has much to be proud of
Have you tried putting power on the "S" post and see if it will crank?
Make sure it is park when you do that or if standard out of gear with the wheels blocked.
__________________
95 F150 302 4R70W EB EX-CAB
94 F53 460 E4OD COACHMEN SANTARA RV
83 F150 Flare Side 351W AOD
77 F250 351M-2V NP 435/4 Speed 4X4
subford@gmail.com
Bill K, Kansas Chapter
Reply With Quote
  #10  
Old 08-04-2014, 09:15 PM
FordFoolDave FordFoolDave is offline
New User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 7
FordFoolDave is starting off with a positive reputation.
Yeah I tried it on both. Still nothing.
Reply With Quote
Old 08-04-2014, 09:15 PM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
78 F150 Starting Issues Wooticus 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 1 06-17-2013 12:57 AM
drawing 0.1amps - everything disco'd - arg! jrodimus 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 5 06-21-2012 12:50 PM
Help my F250 start saltydog73 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 1 12-31-2006 01:42 PM
Starter grounding? S.N.A.F.U Electrical Systems/Wiring 4 08-12-2005 03:47 PM
Testing a Starter BEAVER 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 3 01-20-2002 02:46 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Older, Classic & Antique Trucks > 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


Participate In The Forums

Create new posts and participate in discussions. It's free!

Sign Up »





All times are GMT -5. The time now is 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup