2013 Explorer XLT failed to start - Ford Truck Enthusiasts Forums
 

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Small Chassis Trucks > 2011 & Newer Explorer
Log In 


2011 & Newer Explorer Discuss the all new redesigned Ford Explorer

2013 Explorer XLT failed to start

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-20-2014, 10:38 PM
1 explorer 1 explorer is offline
New User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
1 explorer is starting off with a positive reputation.
2013 Explorer XLT failed to start

2013 Explorer XLT (33K miles) failed to start.
"Starting System Error" code flashed.
Towed to dealership. Following day vehicle started without problem.
Dealer cannot determine what caused starting system to fail.
I am reluctant to accept the vehicle...which could fail again without warning.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-21-2014, 08:14 AM
jdadamsjr's Avatar
jdadamsjr jdadamsjr is offline
Post Fiend
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 11,134
jdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputation
Never had an issue with ours....

good luck and post the results when it comes back...

this is probably an opt...
__________________
People are much more opposed to fur than leather because it's much easier to harass rich women than motorcycle gangs.
13 F350 Platinum 6.7 CCSB , 13 Explorer Sport 3.5 Twin Turbo 365 hp Ecoboost. Gone: 12 MVP Destiny 355RE 5er,12 F250 6.7 CCSB Grey Metallic Lariat w/ Ultimate Pkg,05 Ex 4x4 6L,03 Ex 4x4 6L,02 Ex 4x2 7.3L
Reply With Quote
Old 07-21-2014, 08:14 AM
 
 
 
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2013 Explorer Navigation Question bsmokey General Automotive Discussion 0 10-22-2014 01:21 PM
92 Ford Explorer XLT starts chugging and check engine light comes on, after running good for 15 mins mrbarnard Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator 6 02-18-2014 09:18 PM
Explorer Total Power Fail TEA4TX Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator 1 10-20-2013 11:16 AM
2013 ecoboost armstrongfordtrucks 2009 - 2014 F150 5 07-28-2013 07:23 AM
1999 Explorer XLT V6 SOHC Brake Problem vintshave Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator 4 06-09-2013 12:20 AM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Small Chassis Trucks > 2011 & Newer Explorer

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.

 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC2
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Terms of Service - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup